Timp liber - Scris de , Friday, 8 October 2010 10:28 - 0 comentarii

Palatul Ştirbei, transformat în spaţiu cultural

Proprietariul Palatului, Ovidiu Popescu, îl vede ca pe un viitor punct de atracţie cultural şi turistic al Capitalei. Palatul Ştirbei va fi transformat într-un complex multifuncţional, potrivit The Money Channel. Popescu a declarat că primul pas s-a făcut prin avizarea planului de urbanism zonal de către Comisia Natională a Monumentelor Istorice.

Planul de reamenajare a Palatului Stirbei prevede restaurarea spaţiului şi deschiderea unor galerii de artă, cafenele şi anticariate. În spatele palatului va fi construit un nou corp de clădire cu apartamente, spaţii comerciale de lux şi restaurante. Mai este nevoie doar de avizul Ministerului Culturii pentru a da startul investiţiei.

Palatul Ştirbei a fost construit în 1835 în stil neoclasic, cu numeroase elemente greceşti, după planurile arhitectului francez Sanjouand. În prezent adăposteşte Muzeul Ceramicii şi Sticlei.



Comentariile sunt inchise.

Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional