Timp liber - Scris de , Sunday, 10 October 2010 16:00 - 0 comentarii

Nouvelle Vague revine în Bucureşti!

Înţelegeti putin franceza?, îi întreba solista Melanie Pain pe cei 3 000 de spectatori adunaţi în faţa scenei de la B’ESTFEST, în 2008, la primul concert Nouvelle Vague în România. Anul acesta, celebrul grup care preia hituri new wave, punk şi post-punk şi le trasformă în stil „bossa nova” revine pentru a treia oară în Bucureşti, anunţă beatfactor.ro.


Concertul Nouvelle Vague va avea loc pe 22 noiembrie, în cadrul Fusion Nights, ce va avea loc toamna aceasta la Sala Palatului. În aceeaşi serie de evenimente se înscrie show-ul artistului de renume al jazzului, Herbie Hancock.

Trupa Nouvelle Vague s-a înfiinţat în 2003, când producătorii francezi Marc Collin şi Olivier Libaux  au pus bazele unui concept inedit.  Hituri ale anilor 70’-80’ aparţinând unor trupe precum Joy Division, The Clash, The Cure, Depeche Mode sau The Dead Kennedys erau preluate într-o manieră originală, cu ajutorul unor soliste nefamliarizate cu stilul punk, post-punk,  pentru a le da un aer „fresh”, nou.

Proiectul căpăta în scurt timp un sound specific, îndrăzneţ, îmbogăţit, de-a lungul timpului, cu influenţe reggae, ska şi blues. Primele doua albume ale francezilor, Nouvelle Vague (2004), şi Bande A Part (2006), s-au vândut în peste 50. 000 de copii. Meritele grupului au fost recunoscute, ulterior, nu doar de ascultători, ci şi de soliştii pieselor originale, care au acceptat duete cu membrii trupei.

Astfel, Nouvelle Vague a înregistrat, în 2009, alături de Martin Gore de la Depeche Mode, Ian McCulloch, solistul trupei Echo And The Bunnymen sau Terry Hall, de la Specials si Funboy Three. Piesele pot fi ascultate pe cel de-al treilea album, NV3.

Alături de formula cu care Nouvelle Vague a obişnuit publicul român, formată din Marc Collin, Olivier Libaux, Melanie Pain şi Nadeah, va fi prezentă Mareva Galanter, actriţa de origine franceză cu care grupul a început să lucreze pentru un viitor material discografic.

Biletele la concert vor fi disponibile in reteaua magazinelor Diverta, la Sala Palatului, Libraria Mihai Eminescu si online, pe www.myticket.ro, preţurile de: 65, 90, 125, 150 sau 185 lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă.



Comentariile sunt inchise.

Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional