Tehnologie şi ştiinţă - Scris de , Monday, 18 October 2010 9:39 - 0 comentarii

Japonezii ”conduc” mașini nesigure

Profitând de cererea mare de autoturisme de dinainte de criză, constructorii au produs mai repede şi mai mult, fără să mai acorde mare atenţie verificărilor şi testelor de calitate, scrie site-ul incont.ro. Astfel, au fost scoase la vânzare serii întregi cu defecte fie la sistemul de frânare, fie la direcţie sau acceleraţie.

Cea mai mare campanie de rechemare în service de anul acesta a avut-o producătorul auto nipon Toyota, care a chemat 9 milioane de maşini înapoi la verificări, din cauza unor probleme cu pedala de acceleraţie sau cu frâna. O altă companie japoneză, Nissan, şi-a anunţat clienţii din vestul Europei că două dintre modelele sale, în total 50.000 de maşini, s-ar putea să aibă mari probleme cu sistemul de direcţie. 

Nici Suzuki nu se lasă mai prejos: 40.000 de Swift-uri au fost chemate în service pentru a fi verificat sistemul de alimentare cu combustibil. Evident, trebuia să între în top şi japonezii de la Mazda. 36.000 de maşini au fost verificate pentru scurgeri de ulei din motor.

Sud-coreenii nu se opresc nici ei din cursa pentru cele mai nesigure maşini. La propriu, pentru că 56.000 de maşini Kia au probleme grave cu sistemul de frânare. Hyundai are alte bătăi de cap: 47.000 de modele Sonata au fost chemate în service pentru că nu li se închid bine uşile din faţă.

Surprinzător, în clasament intră şi trei maşini germane, recunoscute de obicei pentru fiabilitate. Porsche are centuri de siguranţă cam… nesigure, BMW are probleme cu sistemul de frânare asistată, în timp ce la Mercedes se verifică servodirecţia.

Deşi pare un model foarte solid, Hummer-ul se poate dezintegra. 126.000 de astfel de maşini au fost rechemate în service, pentru că există riscul desprinderii unei părţi a acoperişului în timpul mersului.



Comentariile sunt inchise.

Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă