Economic - Scris de , Monday, 18 October 2010 13:25 - 0 comentarii

Proprietăți la mezat

Din ce în ce mai multe propritetăţi ajung să fie luate de bănci,  iar în viitor numărul locuinţelor preluate va urca la câteva mii, potrivit Coldwell Banker Affiliates of Romania, scrie Mediafax. “Estimăm că băncile vor prelua câteva mii de case şi de apartamente, după ce au intrat deja în posesia a câteva sute. Procesul de vânzare va fi însă unul dificil în lipsa unei strategii adecvate, care trebuie să includă o promovare amplă” a declarat, conform Valentin Ilie, președinte Coldwell Banker Affiliates of Romania.
Dacă o persoană nu mai poate plăti imobilul luat prin finanţare, este executat silit, iar imobilul este scos la licitaţie. După mai multe licitaţii succesive eşuate, imobilul ajunge în proprietatea băncii finanţatoare care încearcă să obţină venituri din vînzarea sau chiar închiriere.
“Dacă băncile vor scoate la vânzare, deodată, mii de locuinţe pe care le deţin se va ajunge la un blocaj, deoarece oferta va depăşi şi mai mult cererea în anumite zone. Totuşi, la un preţ mai mic cu 10%-15% decât cel mediu de pe piaţă şi cu o strategie de vânzare adecvată estimăm că s-ar putea vinde câteva mii de locuinţe în decurs de două – trei luni”, a precizat Valentin Ilie.
Coldwell Banker Affiliates of Romania oferă servicii de consultanţă, brokeraj şi management al proprietăţilor imobiliare.



Comentariile sunt inchise.

Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate