Timp liber - Scris de , Tuesday, 19 October 2010 9:01 - 0 comentarii

Zilele Filmului Norvegian la București

Evenimentul va fi organizat în perioada 27-29 octombrie, la Institutul Cultural Român (ICR), cu sprijinul Ambasadei Regale a Norvegiei la Bucureşti, se arată într-un comunicat al organizatorilor, preluat de Mediafax. “Zilele Filmului Norvegian” includ cinci pelicule ce vor putea fi vizionate gratuit.

Filmele norvegiene şi cele româneşti au o trăsătură comună: au devenit neobişnuit de populare şi apreciate, atât în cadrul festivalurilor de film, cât şi în cinematografe, se arată în comunicat. Pentru norvegieni, totul a început cu nominalizarea la Oscar a peliculei “Elling” (care va rula în cadrul festivalului de la Bucureşti), urmat de alte filme artistice şi documentare bine primite pe plan internaţional.

Cu ocazia evenimentului, criticul de film Andrei Gorzo ţine un seminar cu tema “Noile tendinţe şi ambiţii ale filmelor norvegiene”, care va fi organizat pe 27 octombrie, la ora 18, la ICR, şi al cărui invitat special este Jan Erik Holst, responsabil de poriectele culturale internaţionale ale Institututlui Norvegian de Film.

Cele cinci filme norvegiene pe care le pot vedea bucureştenii sunt: “Omul care l-a iubit pe Yngve” (2008), “Upperdog” (2009), “Elling” (2001), “Cel mai mare din lume” (2001) şi “Nord” (2009).



Comentariile sunt inchise.

Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel