Economic - Scris de , Wednesday, 9 September 2020 9:41 - 0 comentarii

Analiză Saxo Bank: Baie de sânge în acțiunile companiilor de technologie din SUA – ce va urma?

De Peter Garnry

Director strategie capitaluri proprii, Saxo Bank

Rezumat: Nasdaq 100 a scăzut zilele trecute cu 5%, evoluție determinată de dinamica pieței de opțiuni, unde factorii de decizie de piață au creat probabil o buclă de feedback negativ. Pe termen mai lung, rămânem în continuare pozitivi în ceea ce privește acțiunile tech, întrucât narațiunea de revenire este intactă, susținută de rapoarte privind șomajul mai bune decât se aștepta.

Acum câteva zile, chiar înainte de deschiderea pieței de capital din SUA, am lansat o notă de cercetare – Piața de opțiuni provoacă mișcări uriașe în acțiunile de tehnologie din SUA – care avertiza în legătură cu o potențială sesiune de tranzacționare violentă a acțiunilor de tehnologie din SUA ceea ce, din păcate, s-a și întâmplat. Cele trei sesiuni de tranzacționare care au condus la o baie de sânge au arătat un comportament neobișnuit în acțiunile Apple și Tesla și mai ales cu o zi înainte, miercurea trecută, acțiunile s-au prăbușit brusc în timp ce piața mai largă era în creștere. Acest lucru este foarte neobișnuit pentru mega-acțiuni. Aceste dinamici ne-au făcut să fim mai siguri că ceva pândea sub pojghița creșterii Nasdaq 100. În timp ce sesiunea a fost dureroasă, rămânem pozitivi atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Cea mai probabilă cauză au fost buclele de feedback provenite din opțiuni. Tranzacționarea fără comisioane a opțiunilor pe acțiuni din SUA și un puternic sentiment bullish au făcut ca poziționarea opțiunilor să devină foarte subțire din partea call-urilor. Toate aceste opțiuni de long calls depind pe voința factorilor de decizie de piață, care sunt acum short pe aceste calls.

În podcastul nostru Saxo Market Call am explicat unele dintre aceste dinamici și multe altele. Conceptul tehnic în opțiuni numit gamma explică rata de schimbare în delta opțiunilor. Ceea ce s-a întâmplat probabil, zilele trecute, a fost că expunerea gamma atât de mare încât, atunci când prețurile au scăzut, delta tuturor opțiunilor de call deținute de investitorii cu amănuntul a scăzut rapid și factorii de decizie de piață și-au redus pozițiile de bază, creând o buclă de feedback negativă. Pe baza estimărilor acestei expuneri gamma și a curburii acestei poziții nete înseamnă că credem că motivele tehnice ale vânzării nu mai sunt prezente.

Suntem încă pozitivi în ceea ce privește acțiunile

Pe termen scurt și până la sfârșit de săptămână, va fi interesant să vedem dacă investitorii cu amănuntul din SUA pot avea puterea de a pune în mișcare o revenire. Noi rămânem pozitivi și constructivi în ceea ce privește acțiunile. Rapoartele privind șomajul din SUA au arătat îmbunătățiri semnificative care au determinat Rezerva Federală din New York să își actualizeze Indicele Economic săptămânal, urmărind creșterea PIB-ului SUA în timp real. Pentru săptămâna care s-a încheiat la 29 august, indicele estima creșterea PIB-ului SUA la -4,4% anual, o îmbunătățire semnificativă față de -11,5% anual la sfârșitul lunii aprilie. Dacă rata de schimbare a acestui indice este pozitivă (adică creșterea PIB-ului negativ devine mai puțin negativă săptămână cu săptămână), șansa de revenire există, iar acțiunile vor continua să depășească obligațiunile. În timp ce incertitudinea macroeconomică este încă ridicată, sprijinul din partea fiscală este încă enorm, Franța anunțând suplimentar 100 miliarde de euro în stimulente, iar Coreea de Sud a anunțat cel mai mare program de stimulare din ultimele decenii.Comentariile sunt inchise.

Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment