Auto - Scris de , Tuesday, 7 March 2023 9:25 - 0 comentarii

Eurowag deschide 2 noi stații GNL: ajunge la 7 acum în Cehia 

Gazul natural lichefiat, cunoscut sub numele de GNL, e văzut în prezent ca singura alternativă viabilă la motorină pentru camioane, în special în transportul greu pe distanțe lungi. Potrivit Asociației Cehe a Gazului, în Republica Cehă sunt înmatriculate 135 de camioane alimentate cu GNL.

În timp ce la începutul anului 2022 șoferii aveau posibilitatea să alimenteze în  3 stații, la sfârșitul anului trecut erau deja 7. EUROWAG a deschis 2 dintre ele în decembrie și anume stațiile de pe D8, în Kozomin, și D1, în Modletice.

EUROWAG a finalizat construcția a 2 noi stații de alimentare cu GNL în 2022. Stațiile  sunt  ușor accesibile, pe D8 în Kozomin (D8-ieșirea 9 (Kralupy n Vltavou), nr. 506, Kozomin, Republica Cehă, GPS: 50.244639, 14.37144) și D1444) Modletice (Zděbradská 195, Modletice, Republica Cehă, GPS: 49. 971896, 14.612803) au fost deschise înainte de Crăciun, pe 23 decembrie anul trecut, crescând numărul național de benzinării de la 5 la 7 actuale.

În timp ce, până la începutul lui 2023, vehiculele alimentate cu metan lichid puteau realimenta  în doar trei locații, două stații mobile GasNet și o stație Spolgas, viitorul pare mai optimist. Potrivit Planului Național de Acțiune pentru o Mobilitate Curată, numărul de stații de realimentare din Republica Cehă ar trebui să crească la 30 până în 2030.

Construirea celor două benzinării proprii este un pas crucial pentru EUROWAG, dar și pentru companiile de transport și logistică. Împreună cu alți operatori, în ultimul an am dublat numărul de stații de alimentare cu GNL din Republica Cehă. Locația convenabilă a stațiilor noastre de alimentare din Kozomin și Modletice, împreună cu rețeaua noastră de acceptare a GNL, îi asigură pe clienții noștri că pot călători în siguranță pe distanțe lungi către toate colțurile Europei. Șoferii pot folosi deja 302 de benzinării din 13 țări europene în cadrul rețelei noastre de acceptare” a declarat Jan Laluch, Product Owner Alternative Fuels pentru Eurowag.

Este clar că, în ciuda situației economice nefavorabile și a prețului asociat gazelor naturale, numărul camioanelor alimentate cu GNL este în creștere la nivel mondial. Această alternativă mai ecologică la motorină este o modalitate pentru operatori de a reduce în mod eficient emisiile din transport. În contextul importanței tot mai mari a durabilității, peste 100 de capete tractoare alimentate cu GNL au fost adăugate la flotele companiilor individuale, în ultimii 2 ani. Drept recompensă, de exemplu, vehiculele cu GNL sunt scutite de taxele de drum în Germania. Gazul natural lichefiat este carburantul  ideal pentru transportul greu pe distanțe lungi, deoarece este o tehnologie dovedită și fiabilă, cu o autonomie de până la 1.500 km. Vehiculele cu GNL au o rețea de 627 de stații de alimentare în Europa, care este în continuă expansiune. În cadrul rețelei de acceptare EUROWAG, clienții pot plăti apoi cu cardul EUROWAG la 302 dintre ele.

GNL este deja o modalitate fiabilă de a îndeplini standardele UE privind emisiile în transportul rutier de mărfuri. Viitorul constă în trecerea la bioGNL, care provine din reziduuri alimentare și deșeuri biologice. În ceea ce privește compoziția chimică, aceștia sunt carburanți identici care pot fi amestecați liber. Trecerea de la GNL la bioGNL este astfel posibilă imediat, fără a fi nevoie să se modifice infrastructura stației de realimentare sau tehnologia vehiculelor.

Proiectul de construcție a 2 stații GNL în Kozomín și Modletice, intitulat „Construire stații de alimentare GNL” cu numărul de înregistrare CZ.04.2.40/0.0/0.0/16_038/0000244, a fost cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional de Transport, sub auspiciile Ministerului Transporturilor din Republica Cehă.

Despre Eurowag

Eurowag furnizează servicii integrate de mobilitate și plată companiilor internaționale de transport de mai bine de 25 de ani. Este una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa. Misiunea sa este de a face operarea a milioane de camioane care traversează Europa mai curată, mai corectă și mai eficientă. În acest scop, Eurowag oferă clienților săi produse și servicii bazate pe tehnologii digitale moderne, de la plăți pentru combustibili convenționali și alternativi, încărcare pentru vehicule electrice și plata taxelor, la rambursări de taxe, telematică și navigație, până la o gamă de servicii financiare și consultanță pentru mobilitate curată.

Pentru mai multe informații, vizitați www.eurowag.com



Comentariile sunt inchise.

Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber