Social - Scris de , Wednesday, 6 October 2010 13:07 - 0 comentarii

ONU critică Franţa din cauza rromilor

Expulzarea romilor este “total contradictorie cu tradiţia umanistă a poporului francez”, susţine raportorul special al Naţiunilor Unite privind drepturile omului în cazul imigranţilor, mexicanul Jorge Bustamente, citat de Mediafax. “Istoria va condamna această decizie a preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy”, a apreciat Bustamente, sociolog de profesie.

Franţa a fost criticată dur de comunitatea internaţională pentru politica sa de desfiinţare a taberelor de rromi şi repatrierea lor în Bulgaria şi România în schimbul unui ajutor de 300 de euro de persoană.

Comisia Europeană şi-a anunţat intenţia de a începe, până la jumătatea lui octombrie, o procedură de infringement (n.r. încălcare a unei norme) împotriva Parisului, pentru că nu a transpus în dreptul său intern garanţii pentru cetăţenii UE expulzaţi. Aceste garanţii sunt prevăzute de o directiva din 2004 privind libera circulaţie.

Raportorul ONU a denunţat şi “atmosfera xenofobă” din Statele Unite care incită la “abuzuri” împotriva imigranţilor, după ce o lege foarte restrictivă privind imigraţia a fost votată în Arizona, apoi suspendată. Legea prevedea ca poliţia americană să verifice statutul rezidenţei oricărei persoane reţinute. Arizona a contestat legea în justiţie şi a obţinut, la sfârşitul lui iulie, suspendarea acesteia. Guvernatorul statului federal, Jan Brewer, a atacat în apel această decizie.



Comentariile sunt inchise.

Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate