Sănătate - Scris de , Wednesday, 6 October 2010 13:14 - 0 comentarii

Trageţi de inimă… cu dinţii!

Persoanele care îşi îngrijesc în mod corespunzător dantura au un risc cu 30% mai mic de a suferi un atac de cord, accident vascular cerebral sau alte afecţiuni cardio-vasculare, informează publicaţia online Medical News Today.

Aceasta este concluzia cercetătorilor Universităţii Berkeley din SUA, după ce au monitorizat 7.000 de persoane între 44 şi 88 de ani. “Au existat câteva studii ştiinţifice care arătau o posibilă legătură între îngrijirea dentară şi bolile cardiovasculare, însă acum s-a demonstrat pentru întâia oară că o dantură impecabilă reduce semnificativ atacurile de cord”, spune medicul Timothy Brown, coordonatorul studiului. Potrivit experţilor, estrogenul – hormonul sexual feminin – are un rol protector împotriva bolilor de inimă, pentru că luptă contra aterosclerozei (blocarea vaselor sangvine care duc la inimă). Abia după vârsta de 50-55 de ani, femeile “ajung din urmă” bărbaţii, ca nivel de risc al bolilor de inimă.

În lipsa unor afecţiuni vizibile ale dinţilor, cercetătorii recomandă vizite bianuale la stomatolog. În rest, dantura trebuie periată de două ori pe zi, înainte şi după somn, iar proteza dentară, în caz că există, trebuie îngrijită minuţios.



Comentariile sunt inchise.

Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport