Timp liber - Scris de , Sunday, 10 October 2010 15:38 - 0 comentarii

Filme de Cannes în Bucureşti

Filmul câştigător al Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes 2010, “Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives” sau “Tournée”, în regia actorului Mathieu Amalric sunt doar două titluri din multitudinea de pelicule care vor rula în capitală, între 15 şi 21 octombrie, în prima ediţie a evenimentului Filmele de la Cannes la Bucureşti, potrivit site-ului filmedefestival.ro.

Prima ediţie a evenimentului Filmele de la Cannes la Bucureşti vine cu proiecţii în premieră ale unor filme care au rulat anul acesta la festivalul de pe Coasta de Azur, dar şi cu întâlniri cu regizori străini premiaţi la Cannes.

Filmele vor fi proiectate la Cinema Studio din Capitală timp de 6 zile, începând cu jumătatea lunii octombrie. La deschidere va avea loc premiera naţională a peliculei care a câştigat Palme d’Or anul acesta, “Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives”, în regia thailandezului Apichatpong Weerasethakul, unul dintre cei mai apreciaţi cineaşti asiatici ai momentului. Pelicula prezintă povestea unui om care, simţind că momentul final se apropie, îşi revede vieţile anterioare. Singura care-l însoţeşte şi-i arată drumul este fantoma soţiei sale.

Selecţia peliculelor a fost realizată chiar de Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului de la Cannes, care va fi prezent la eveniment şi va prezenta filmele din program.

Pe lângă titlurile străine, participanţii la eveniment vor avea ocazia să vadă pentru prima dată sau să revadă, după caz, filme româneşti care au ajuns, de-a lungul timpului, pe ecranele celebrului festival.

Invitaţi speciali ai evenimentului de la Bucureşti, regizorii Gaspar Noé, Kornél Mundruczó şi Sergei Loznitsa vor vorbi despre filmele lor: “Enter the Void” (Franţa), “Tender Son. The Frankenstein Project”, (Ungaria) şi respectiv “My Joy” (Ucraina). La sfârşitul proiecţiilor, publicul le va putea pune întrebări regizorilor.

Programul complet al proiecţiilor va putea fi consultat începând cu 11 octombrie pe site-ul manifestării, www.filmedefestival.roComentariile sunt inchise.

Timp liber - Jun 7, 2019 12:26 - 0 comentarii

Jean-Christophe Rufin, dublu câștigător al Premiului Goncourt, vine în România!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Sănătate - Oct 22, 2021 10:43 - 0 comentarii

Chirurgia modernă pentru cancerele ginecologice: incizii invizibile, recuperare rapidă, riscuri reduse

Mai multe în secţiunea Sănătate


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport