Economic - Scris de , Monday, 11 October 2010 14:32 - 0 comentarii

Dacia ameninţă Volkswagen

Nemţii spun despre Dacia că este “un amestec de plastic ieftin şi piese vechi de Renault”, afirmaţie care trădează îngrijorarea producătorilor de Volkswagen (VW). Până acum Skoda (produsă de VW) era cumpărată de clientul german care nu-şi permitea “maşina poporului german”; acum Dacia atrage din ce în ce mai mulţi cumpărători, având un preţ mai mic, se arată într-un articol apărut în cotidianul Die Presse, citat de capital.ro.


“Nu putem să facem faţă provocării Dacia cu actualul portofoliu al Volkswagen. Niciun brand din grupul VW (n.r. VW, Seat, Skoda, Bugatti, Lamborghini) nu are puterea să oprească succesul Dacia pe segmentul low-cost”, a declarat Christian Klinger, manager de vânzări la compania germană. Unul dintre motivele care fac ca Dacia să aibă un preţ atât de mic sunt salariile reduse la uzina din Piteşti, mult sub salariile din Cehia (unde e produsă Skoda), ceea ce din start urcă preţul şi nemulţumeşte clienţii.

Alt argument este filosofia VW de a avea cât mai multe dotări pe modelele standard, în timp ce Dacia alege dotări din fabrică “sărace”. Oficialul VW observă ca majoritatea celor care îşi cumpără o Dacie nu aleg modelul standard, ci mai dau 3-4.000 de euro pentru dotări, ceea ce duce la concluzia conform căreia “clientul de Dacia are mai mulţi bani decât se crede”.



Comentariile sunt inchise.

Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel