Tehnologie şi ştiinţă - Scris de , Monday, 11 October 2010 14:45 - 0 comentarii

Google a testat maşini fără şofer

Vehiculele dezvoltate în colaborare cu universităţile Stanford şi Carnegie Mellon, pot circula prin traficul aglomerat cu ajutorul unor camere video şi senzori radar, notează Financial Times.

Dezvoltarea de “inteligenţă artificială” demonstrează capacităţile Google în domeniul cercetării şi ambiţiile acesteia, care depăşesc sfera principală de activitate – internetul. În crearea maşinilor, compania a beneficiat de ajutorul câştigătorilor unor competiţii a automobilelor fără şofer, organizate de guvernul SUA începând din 2004.

Google a cartografiat şi fotografiat deja sute de mii de kilometri de drumuri din întreaga lume pentru serviciul Street View, informaţii ce sunt acum utile maşinilor fără şofer. “Larry Page şi Sergey Brin au înfiinţat Google pentru că au vrut să ajute la rezolvarea problemelor mari folosind tehnologia. Unele dintre problemele la care lucrăm azi sunt siguranţa şi eficienţa autovehiculelor. Obiectivul nostru este de a preveni accidentele în trafic, de a câştiga timp liber şi de a reduce emisiile de carbon, prin schimbarea fundamentală a modului de utilizare a maşinii”, se arată pe blogul oficial al Google.

Testele făcute de companie au acoperit rute de peste 225.000 km, majoritatea în California. Google precizează că vehiculele sunt încă în stadiul de experiment.

Compania a investit anul trecut 2,8 miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare, adică 12% din venituri. Google sponsorizează, de asemenea, un premiu de 30 de milioane de dolari pentru aselenizarea unui robot care trebuie să se mişte pe Lună şi să trimită imagini înapoi pe Pământ.Comentariile sunt inchise.

Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Sănătate - Oct 22, 2021 10:43 - 0 comentarii

Chirurgia modernă pentru cancerele ginecologice: incizii invizibile, recuperare rapidă, riscuri reduse

Mai multe în secţiunea Sănătate