Economic - Scris de , Monday, 11 October 2010 21:13 - 0 comentarii

8 americani miliardari au sub 40 de ani. Trei dintre ei au fondat Facebook

Revista Forbes a realizat un top al celor mai tineri 20 de miliardari americani. Vârsta şi cele 6 procente din compania care deţine reţeaua socială online Facebook fac din Dustin Moskovitz cel mai tânăr miliardar american. Îl surclasează cu numai… 6 zile pe mai popularul Mark Zuckerberg, co-fondator Facebook şi fost coleg de cameră cu Moskovitz.

Interesant este însă faptul că Moskovitz a părăsit postul de CTO (manager general pe tehnologie) al celebrei reţele de socializare şi a întemeiat propria companie, în 2008, Asana. Moskovitz încearcă acum să ajute alte companii să colaboreze mai bine. El datorează totuşi averea, estimată de Forbes la 1,4 miliarde $, companiei care deţine Facebook.

Dar cea mai suculentă poveste este a celui de-al treilea fondator Facebook, Eduardo Saverin, aflat şi el în top 20  cei mai tineri miliardari americani, cu 1,2 miliarde $. Saverin deţinea nu mai puţin de… o treime din companie, însă a rămas să-şi termine studiile când Moskovitz şi Zuckerberg au absolvit şi s-au mutat în California. Facebook l-a dat în judecată pentru asta, el a făcut recurs. A pierdut mult, dar nu totul.

Tehnologia informaţiei şi internetul rămân principala pepinieră de miliardari: Bill Gates intra în top la 30 de ani cu 315 milioane $, iar Michael Dell, fondatorul cunoscutei companii de computere care îi poartă numele, a intrat în top acum aproape 2 decenii, la vârsta de 26 de ani, informează Yahoo. Dell este încă în top.

Fondatorii Google, Sergey Brin şi Larry Page au 37 de ani, dar şi câteva miliarde în plus: averea fiecăruia dintre ei a fost calculată de Forbes la 15 miliarde $.Comentariile sunt inchise.

Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Ultima oră - Sep 14, 2022 10:07 - 0 comentarii

Un nou jucător pe piață: Cebia verifică istoricul mașinilor rulate

Mai multe în secţiunea Ultima oră