Economic - Scris de , Monday, 11 October 2010 21:13 - 0 comentarii

8 americani miliardari au sub 40 de ani. Trei dintre ei au fondat Facebook

Revista Forbes a realizat un top al celor mai tineri 20 de miliardari americani. Vârsta şi cele 6 procente din compania care deţine reţeaua socială online Facebook fac din Dustin Moskovitz cel mai tânăr miliardar american. Îl surclasează cu numai… 6 zile pe mai popularul Mark Zuckerberg, co-fondator Facebook şi fost coleg de cameră cu Moskovitz.

Interesant este însă faptul că Moskovitz a părăsit postul de CTO (manager general pe tehnologie) al celebrei reţele de socializare şi a întemeiat propria companie, în 2008, Asana. Moskovitz încearcă acum să ajute alte companii să colaboreze mai bine. El datorează totuşi averea, estimată de Forbes la 1,4 miliarde $, companiei care deţine Facebook.

Dar cea mai suculentă poveste este a celui de-al treilea fondator Facebook, Eduardo Saverin, aflat şi el în top 20  cei mai tineri miliardari americani, cu 1,2 miliarde $. Saverin deţinea nu mai puţin de… o treime din companie, însă a rămas să-şi termine studiile când Moskovitz şi Zuckerberg au absolvit şi s-au mutat în California. Facebook l-a dat în judecată pentru asta, el a făcut recurs. A pierdut mult, dar nu totul.

Tehnologia informaţiei şi internetul rămân principala pepinieră de miliardari: Bill Gates intra în top la 30 de ani cu 315 milioane $, iar Michael Dell, fondatorul cunoscutei companii de computere care îi poartă numele, a intrat în top acum aproape 2 decenii, la vârsta de 26 de ani, informează Yahoo. Dell este încă în top.

Fondatorii Google, Sergey Brin şi Larry Page au 37 de ani, dar şi câteva miliarde în plus: averea fiecăruia dintre ei a fost calculată de Forbes la 15 miliarde $.



Comentariile sunt inchise.

Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate