Politic - Scris de , Monday, 11 October 2010 16:23 - 0 comentarii

Preşedintele României: voi substitui eu opoziţia

Opoziţia – PSD şi PNL – au refuzat să participe la discuţiile de astăzi de la Palatul Cotroceni la care au fost invitate vineri, printr-o scrisoare expediată de Preşedintele României, Traian Băsescu. Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, vineri, că liberalii nu vor participa la consultările iniţiate de şeful statului pe tema priorităţilor legislative, întrucât nu mai recunosc în Traian Băsescu un partener de dialog.

PSD i-a transmis astăzi Preşedintelui, printr-o scrisoare, că nu va participa la consultări atâta timp cât este invitat şi UNPR –  “partid născut prin fraudarea votului popular” – şi îi propune lui Traian Băsescu fie să anuleze invitaţia pentru independenţi, fie să cheme opoziţia separat.

“Sunt probleme de interes naţional care trebuiau să fie discutate, iar obiectivul meu iniţial era să armonizăm punctele de vedere ale Puterii cu cele ale Opoziţiei. Acest lucru nu este posibil, vedem, aşa că voi substitui eu Opoziţia în discuţiile cu dumneavoastră. Legea pensiilor unde trebuie să găsim o soluţie, legea educaţiei care e întârziată, câteva lucruri despre legea bugetului. Eu am toată după-amiaza la dispoziţie. Putem să mai discutăm şi despre relansara unor procese de privatizare, cu condiţia ca banii de investiţii să meargă în investiţii, de asemenea problema absorbţiei fondurilor europene care devine critică”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, citat de Realitatea TV.

Discuţia avea pe ordinea de zi priorităţile legislative care aşteaptă votul Parlamentului: Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educaţiei şi Legea privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2011, potrivit scrisorii semnate de Preşedinte.



Comentariile sunt inchise.

Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră