Divertisment - Scris de , Monday, 11 October 2010 13:50 - 0 comentarii

Transfăgărăşanul – locul 5 în lume

Cel mai cunoscut drum autohton ocupă locul 5 în clasamentul celor mai spectaculoase şosele. Prezenţa în top ne-a fost uşurată de “serpentinele ameţitoare şi peisajului mirific al munţilor Făgăraş”, scrie site-ul opentravel.com

Accesibil maşinilor în perioada iunie-octombrie, drumul de 90 de kilometri uneşte comuna Cârţişoara (judeţul Braşov) cu oraşul Curtea de Argeş şi două regiuni importante din punct de vedere istoric şi geografic: Transilvania şi Muntenia. Primii care au promovat Transfăgărăşanul la nivel internaţional au fost britancii de la Top Gear, care au testat traseul în 2009 la volanul unor bolizi.

Conform opentravel.com, cel mai spectaculos traseu din lume este Combe Laval din Franţa. Construit în 1897, drumul a fost iniţial folosit pentru transportul lemnelor, dar în timp a devenit o atracţie turistică a Alpilor Francezi, datorită peisajelor extrem de frumoase. Pe următoarele locuri se clasează “Raiul Cicliştilor” (Grossglockner) din Austria, trecătoarea Stevio din Italia şi “Scara trolilor” din Norvegia.



Comentariile sunt inchise.

Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment