Politic - Scris de , Tuesday, 12 October 2010 8:35 - 0 comentarii

Franţa “bate” România şi la greve!

Hexagonul se pregăteşte astăzi pentru al treilea val de proteste naţionale într-o singură lună, tranmsite  BBC. De această dată, nemulţumirile sunt declanşate de intenţia guvernului de la Paris de a creşte vârsta minimă de pensionare de la 60 la 62 de ani, iar pensionarea din serviciul public să se facă nu mai devreme de 67 de ani.

Ca de obicei, vor fi afectate transporturile publice. Aviaţia civilă, de exemplu, va zbura numai la jumătate din capacitate, atât la cursele care intră, cât şi la cele care ies din Franţa. Ceilalţi reprezentanţi ai transporturilor publice şi ai industriei energetice deliberau un posibil “protest deschis”, adică o grevă pe termen nelimitat. La sfarsitul acţiunii de azi, membrii sindicali vor putea vota pe această chestiune.

Numai unul din trei trenuri de mare viteză (TGV) circulă azi în Franţa, metroul parizian este blocat încă de aseară, iar protestul ar putea căpăta amploare prin participarea profesorilor, angajaţilor poştei şi camionagiilor.

“Este ultima şansă să determinăm guvernul să renunţe la aceste măsuri”, spune Francois Chereque, liderul Confederaţiei Democratice Franceze a Muncii.Comentariile sunt inchise.

Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic