Internaţional - Scris de , Thursday, 14 October 2010 12:45 - 0 comentarii

Obama pus în ramă

Preşedintele SUA este înfăţişat în patru ipostaze pe un poster uriaş din statul Colorado, scrie Associated Press. Afişul îl prezintă pe Obama ca bandit mexican, kamikaze islamist, homosexual şi mafiot.

Caricaturile sunt însoţite de mesajul “Vote DemocRAT” (n.r. “rat” înseamnă şobolan, în limba engleză), iar preşedintele este prezentat alături de nişte rozătoare care poartă inscripţii ca IRS (n.r. Fiscul American), EPA (Agenţia Americană de Protecţie a Mediului) sau FED (Banca Federală).

Autorul, artistul plastic Paul Snover, este cunoscut drept un admirator al republicanilor, însă susţine că dacă ar fi făcut afişul din proprie iniţiativă, i-ar fi inclus şi pe republicani ca parte a problemei. “Deocamdată nu pot spune cine a plătit pentru afiş”, a adăugat Snover.

Martelle Daniels, un oficial local din cadrul Partidului Democrat, susţine că posterul “este mai mult decât respingător, este un act rasist şi homofob”. Şi adversarii tradiţionali ai preşedintelui taxează  “opera de artă”. Chuck Pabst, un politician republican din Grand Junction, oraşul unde a fost amplasat posterul, spune că “este pueril să ridiculizezi pe cineva în acest fel”, afişul catalogându-l drept “de prost gust, reprobabil şi lipsit de respect”.

Afişul apare în contextul alegerilor legislative de la 2 noiembrie, în care republicanii pornesc favoriţi în faţa lui Obama şi a Partidului Democrat.

sursa foto: AFPComentariile sunt inchise.

Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Economic - May 29, 2023 9:18 - 0 comentarii

Saxo Bank atinge un reper istoric, depășind 100 de miliarde USD în activele atrase de la clienți  

Mai multe în secţiunea Economic