Divertisment - Scris de , Friday, 15 October 2010 17:03 - 0 comentarii

Ce poţi face cu un miliard de dolari? O căsuţă…

Un om de afaceri indian a construit cea mai scumpă casă din lume. Cum arată imobilul evaluat la un miliard de dolari? Are trei heliporturi, propriul turn de control aerian, o parcare cu şase etaje, o grădină verticală pe patru etaje, un cinematograf, studiouri de dans, piscine, saloane, fitness şi 600 de angajaţi, relatează Sydney Morning Herald. Şi cum toate acestea nu ar fi de ajuns, clădirea oferă rezidenţilor o vedere panoramică a Mumbaiului şi a Mării Arabice.

Cea mai scumpă casă din lume are şi o denumire: se numeşte Antilia, după o insulă din Oceanul Indian. Sau „casa din cer”, cum a fost supranumită de presă. Construcţia locuinţei de 173 de metri şi 27 de etaje a durat şapte ani şi l-a făcut pe indian să scoată din buzunar circa 77 de milioane de dolari.

Conceptul locuinţei a fost influenţat de Vaastu, o fostă credinţă indiană asemănătoare Feng Shu-ului chinezesc. Şi cum siguranţa este cea mai importantă, clădirea a fost construită să suporte explozii de tip militar şi un cutremur cu magnitudinea 8, potrivit presei indiene.

Clădirea se remarcă şi prin unicitate. Fiecare etaj este de două ori mai înalt decât unul obişnuit şi niciun etaj şi nicio cameră nu sunt la fel.

Proprietarul, Mukesh Ambani, care urmează să se mute în casă cu soţia sa şi cei trei copii, este al patrulea cel mai bogat om din lume. Averea lui este estimată la 27 miliarde de dolari. Specialiştii Forbes îl văd ajuns însă pe locul întâi în 2014.  Printre afacerile indianului se numără Reliance Industries, cea mai mare companie din sectorul privat al ţării, care are afaceri în domeniul petrolului, gazelor, textilelor, retail şi telecomunicaţii. Ambani este, de asemenea, proprietarul echipei de crichet Mumbai Indians, care face parte din liga primelor 20 de echipe indiene.
Familia Ambani va locui propriu-zis la ultimele patru etaje ale clădirii, ocupând o suprafaţă de 37.000 de metri pătraţi.

Pe 28 septembrie, va avea loc petrecerea de inaugurare a clădirii. La eveniment vor participa personalităţi din elita Indiei, inclusiv premierul Manmohan Singh şi vedeta de crichet Sachin Tendulkar.

TOP CASE SCUMPE CASE DIN ÎNTREAGA LUME

1.Casa Antilia, Mukesh Ambani – un miliard de dolari

2.Villa La Leopolda – circa 524 de milioane de dolari
A fost construită pe riviera franceză în 1902 de regele Leopold al II-lea al Belgiei. În prezent, este deţinută de un miliardar rus.

3. Castelul Hearst, California – 165 milioane de dolari
A fost numit după fostul său proprietar, mogulul media William Randolph Hearst. Are 29 de dormitoare şi trei piscine. În prezent, este de vânzare pentru 70 de milioane de dolari, după ce actualul proprietar a cerut declararea falimentului.

4. Casă din Hyde Park, Londra – 126 milioane dolari
Casa are şase dormitoare, ferestre antiglonţ, cameră de refugiu şi sistem de securitate care poate fi recunoscut pe plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor din parcul propriu. Proprietarii vor fi păziţi de gărzi de securitate antrenate de SAS (forţele speciale britanice) şi vor fi serviţi de personalul hotelului Mandarin Oriental, cu care se învecinează proprietatea.



Comentariile sunt inchise.

Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social