Divertisment - Scris de , Friday, 15 October 2010 9:40 - 0 comentarii

Premiu de 100.000 lei pentru Victor Rebengiuc!

Actorul a primit distincţia Opera Omnia, acordată de Fundaţia Anonimul, pentru “tinereţea nedezminţită, ingenuitatea artistică neegalată şi pentru că este sublimul exemplu al devenirii noastre artistice”, după cum a declarat Ion Caramitru, preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER), citat de Mediafax.

Actriţa Mariana Mihuţ a ridicat trofeul pentru soţul său, Victor Rebengiuc. “Jur că aş fi preferat să fie Victor aici. Dacă ar fi fost aici, v-ar fi spus că se simte profund onorat, recunoscător şi că ştie cine este Anonimul”, a declarat ea. 

Înainte de decernarea trofeului, Ion Caramitru a vorbit despre laureat drept “unul dintre cei mai importanţi artişti români”, care, “la 78 de ani, este mai tânăr că oricând”. De asemenea, preşedintele UNITER a spus că “Victor Rebengiuc este cel mai inocent artist de teatru şi film din România”.

Printre spectacolele în care joacă Victor Rebengiuc, în această stagiune, se numără “Legenda marelui inchizitor”, de Radu Penciulescu (după Arthur Miller) şi “Toţi fiii mei”, de Ion Caramitru (după Fiodor Dostoievski), ambele la Teatrul Naţional Bucureşti.

Cele mai memorabile roluri ale actorului au fost în piesele de teatru “Hamlet” (2000) şi “Iulius Cezar” (1968) şi în filmele “Balanţa” (1992) şi “Moromeţii” (1986).

Fundaţia Anonimul acordă în fiecare an două premii, Opera Omnia (pentru întreaga carieră) şi Opera Prima (pentru debut), unui reprezentat de seamă din patru domenii ale artei: literatură, muzică, arte vizuale sau artele spectacolului. La categoria Opera Prima, a câştigat scriitorul Andrei Terian (care a primit 10.000 de lei).

Printre laureaţii din anii trecuţi se numără Liviu Ciulei şi George Banu (pentru întreaga carieră), respectiv Radu Afrim şi Cristian Mungiu (pentru debut).Comentariile sunt inchise.

Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social