Social - Scris de , Monday, 18 October 2010 13:50 - 0 comentarii

Posibilă grevă la metrou

Angajaţii Metrorex ameninţă cu grevă dacă le vor fi tăiate sporurile, a declarat Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), citat de NewsIn. Potrivit acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), salariile angajaţilor de la metrou vor fi diminuate cu 25% în urma tăierii sporurilor. Aceştia au ameninţat că vor intra în grevă, cel târziu în decembrie.


“Am primit o adresă datată 4 octombrie, în care directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, prezenta un extras din proiectul de acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi în care ni se aduce la cunoştinţă ca trebuie reduse costurile prin eliminarea sporurilor la Metrorex. Totodată, mai este menţionat că frecvenţa trenurilor trebuie să fie mai mică. Elimnarea sporurilor va duce la reducerea salariilor cu 25%, aşa cum se arată în adresă, la întreprinderile de stat ce întregistrează pierderi”, a precizat Rădoi, citat de NewsIn.

Deşi are o datorie către Alstom, de 50 milioane euro, liderul USLM spune că Metrorex nu înregistrează pierderi şi nu ar trebui să se afle pe lista de monitorizare a FMI.

Sindicaliştii de la metrou aşteaptă confirmarea adresei trimise ministrului transportului, Anca Boagiu, pe 13 octombrie, pentru a stabili o întậlnire.



Comentariile sunt inchise.

Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Auto - Feb 14, 2024 11:40 - 0 comentarii

Carburantul HVO100: pentru prima dată la stațiile de alimentare Eurowag!

Mai multe în secţiunea Auto


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional