Sport - Scris de , Monday, 18 October 2010 7:47 - 0 comentarii

Steaua bătută cu pumnii și penaltiurile

Steaua a pierdut pe mâna ei derby-ul cu Dinamo, din etapa a XI-a a Ligii I, scor 1-2. După ce au deschis scorul, roş-albaştrii au acordat complet gratuit două penaltiuri dinamoviştilor, scrie Pro Sport.

Arbitrul Marius Avram a intrat greu în meci şi nu a văzut un penalti la Torje, în minutul 21. Ba mai mult, l-a şi “avertizat” pe dinamovist, pentru simulare. Două minute mai târziu, Steaua deschidea scorul prin Bogdan Stancu, după o centrare a lui Bonfim.

Echipa din Ghencea le-a dat o mână de ajutor dinamoviştilor în minutul 31, când fundaşul Apostol a comis henţ în careu, iar Adrian Cristea a egalat din penalty. Trei minute mai târziu, Torje a scăpat spre poarta Stelei, portarul Tătăruşanu l-a faultat, tot în careu, iar Marius Niculae a făcut 2-1, tot din penalty.

Apoi, meciul a continuat într-o singură direcţie – spre poarta lui Dinamo -, însă goalkeeper-ul Emilian Dolha a făcut minuni, iar roş-albii au câştigat chinuit derby-ul din teren. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre “meciul” din afara stadionului, pe care “câinii” l-au câştigat detaşat.

Geamurile autocarului în care se deplasa Steaua pentru meci au fost sparte la intersecţia străzilor Barbu Văcărescu şi Ştefan cel Mare. Autocarul este prevăzut cu geamuri duble, doar partea exterioară suferind daune serioase. Una dintre pietrele aruncate de suporterii dinamovişti a lovit maşina chiar în zona unde se afla antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş.

Anterior, un suporter al echipei din Ghencea fusese rupt în bătaie într-un restaurant de lângă stadionul Dinamo. Stelistul a fost lăsat într-o baltă de sânge, fiind transportat de urgenţă la spital.

Mai mult, suporterii “câinilor” s-au bătut şi între ei. Elias Bucurică, unul dintre liderii galeriei echipei Dinamo, a fost reţinut de Jandarmerie, în urma unei altercaţii care a avut loc pe strada Barbu Văcărescu, între două facţiuni ale galeriei dinamoviste. Suporterul cu nume de spital “avea interdicţie de a intra pe stadion, dar a fost reţinut pentru incidentul petrecut în afara arenei”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru.

Toată agitaţia suporterilor dinamovişti şi stelişti înainte de derby-ul ajuns la a 123-a “reprezentaţie” a fost mai mult din orgoliu. Asta deoarece în clasament, Steaua rămâne pe locul 5, cu 18 puncte, în timp ce Dinamo îşi consolidează poziţia a 7-a, cu un punct mai puţin. Lider este în continuare Oţelul (25), urmat de Poli Timişoara (23) şi Rapid Bucureşti (21).



Comentariile sunt inchise.

Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Auto - Mar 25, 2024 10:24 - 0 comentarii

Taxa europeană, deja în Slovacia

Mai multe în secţiunea Auto