Politic - Scris de , Monday, 18 October 2010 15:50 - 0 comentarii

Zis și făcut: opoziția depune moțiunea

Opoziţia a depus la Parlament, astăzi, 18 octombrie, la ora 14,30, aşa cum a promis, moţiunea de cenzură împotriva guvernului Boc. Documentul a fost semnat de 209 parlamentari. PDL afirmă că moţiunea nu are şanse, dar iniţiatorii ei sunt convinşi că vor aduna cele 236 de voturi necesare ca documentul să treacă, graţie sprijinului unor parlamentari ai Puterii. Opt la număr. “Mizez pe sprijinul oricărui parlamentar. Toti au ajuns în parlament prin votul unor pensionari, profesori şi dacă îi respectă vor vota moţiunea”, a spus Victor Ponta, preşedintele PSD.

Intitulată “Moţiunea României majoritare. Moţiunea populară”, textul critică măsurile luate de Guvernul Boc în toate domeniile şi prezintă măsurile pe care PSD, PNL şi PC îşi propun să le adopte în cazul în care vor ajunge la guvernare.

“Sunt masuri elementare imediate care trebuie luate, cele mai multe în plan fiscal: rămânerea la 16 la sută a cotei unice, TVA la 19 la suta, revenirea la salariile dinaintea tăierii, neimpozitarea pensiilor sub 1000 de lei. Noi vom avea, în momentul în care moţiunea va trece, discuţiile legate de majoritate şi premier şi cu ele vom merge la preşedinte pentru formarea unei noi majorităţi.”, a declara Crin Antonescu, liderul liberalilor.

Demersul Opoziţiei vine cu două zile înainte ca delegaţia Fondului Monetar Internaţional să sosească în România pentru o nouă evaluare. Autorităţile şi experţii de la Washington vor decide cu cat pot creste salariile bugetarilor de la 1 ianuarie si cum va arata bugetul pe 2011. Discutii vor fi si pe marginea legii pensiilor, recent retrimisă în Parlament de presedintele Traian Băsescu.

Pe de altă parte, vizita delegatiei FMI poate fi prilejul lansării negocierilor pentru un nou acord cu Fondul, anunțat de politicienii de la putere, dar și de președintele Traian Basescu. Contextul vizitei FMI, din perioada 20 octombrie – 1 noiembrie, este însă, vedem, unul foarte agitat din punct de vedere politic și social.Comentariile sunt inchise.

Divertisment - Oct 12, 2022 8:21 - 0 comentarii

„Iubirea mea a rămas la Marea Egee” – un nou serial transmis de Dizi Channel în România!

Mai multe în secţiunea Divertisment


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic