Politic - Scris de , Tuesday, 19 October 2010 9:31 - 0 comentarii

Preşedintele Ungariei: România răspunde criteriilor de aderare la Schengen

Pal Schmitt s-a declarat convins că ţara noastră este pregătită să răspundă cerinţelor tehnice de securitate necesare aderării la spaţiul Schengen şi a precizat că Ungaria ne va sprijini în acest demers, scrie site-ul Realitatea.net.

“Ungaria va face totul, în timpul preşedinţiei Uniunii Europene, la începutul anului viitor, ca să sprijine România în aderarea la zona Schengen (…), în luna martie 2011. Noi putem sprijini România pe cale diplomatică, astfel încât încrederea europeană să fie completă şi să se realizeze această aderare”, a declarat preşedintele maghiar la finalul inrevederii avute cu Traian Băsescu, luni, la Palatul Cotroceni.

Schmitt a precizat că este obligaţia Ungariei de a împărtăşi României experienţa acumulată ca stat membru al spaţiului Schengen: “Acele cunoştinţe pe care Ungaria le-a acumulat pe miile de kilometri de graniţă Schengen le predăm României şi, după ce suntem noi convinşi, vom convinge la rândul nostru şi pe celelalte ţări că această responsabilitate a României va funcţiona bine”.

Şeful statului maghiar a mai precizat că Ungaria va promova, în perioada în care va deţine preşedinţia Uniunii Europene, Strategia dunăreană, care leagă zece state europene într-un proiect ce vizează energia, transportul, infrastructura şi turismul.



Comentariile sunt inchise.

Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic