Social - Scris de , Tuesday, 19 October 2010 12:49 - 0 comentarii

Sindicaliștii pichetează Guvernul și Ministerul Economiei

Patronatele şi sindicaliştii din industria chimică şi petrochimică au venit, marţi, la Ministerul Economiei şi la Guvern, ei cerând prelungirea facilităţii de acordare a gazelor din producţia internă pentru unele firme, anunţă Mediafax.

Sindicaliştii anunţă proteste ample de stradă, în cazul în care statul român va elimina subvenţiile de care beneficiază combinatele din industrie. Angajaţii vor ca aceste subvenţii să rămână în vigoare până cel puţin în martie 2011 şi dau vina pe companiile mari de gaze pentru preţul ridicat pe care îl plăteşte populaţia.

“Tariful de distribuţie a gazelor pentru populaţie nu este cel real. Dar ANRE (n.r. Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei) nu vrea să se pună rău cu multinaţionalele, care mereu cer creşteri de preţuri, chiar dacă achiziţionează gaze cu reducere de 17%”, susţine Achilie Dutu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie.

Liderii de sindicat spun că eliminarea subvenţiilor ar aduce pierderi de 1-2 procente din PIB, iar peste 10.000 de angajaţi şi-ar pierde locurile de muncă.

Protestele sindicaliştilor vin la câteva săptămâni după ce patronul unuia din cele mai importante concerne din petrochimie, omul de afaceri Ioan Niculae, ameninţa că va închide, până la începutul lunii noiembrie, cele cinci combinate de îngrăşăminte chimice pe care le deţine. Motivul: pe 31 octombrie expiră contractul de achiziţie de gaze la preţ subvenţionat de stat.



Comentariile sunt inchise.

Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport