Economic - Scris de , Thursday, 21 October 2010 15:24 - 0 comentarii

Contrabanda cu ţigări afumă România

Una din patru ţigări fumate în România este de contrabandă. Potrivit unui studiu al companiei de cercetare Novel, prezentat de Mediafax, principalii vinovaţi sunt Guvernul şi măsurile de austeritate impuse.

Alertate de nivelul la care ajunsese contrabanda cu ţigări în ianuarie, de 36,2%, autorităţile romậne au început să ia măsuri. Acestea s-au dovedit a fi eficiente, dacă ne uităm la cifra înregistrată în iulie, de 21,3%.

Dar statul face bine pe o parte şi dă greş pe cealaltă. Lucrurile au început să o ia în sens invers. Măsurile dure de austeritate impuse de Guvern au condus la o creştere a contrabandei de ţigări în septembrie, la 24,4%, potrivit studiului realizat de Novel. Şi o luăm de la capăt.

Jucătorii din piaţa de profil cred că afacerile ilegale cu ţigări s-ar reduce dacă ar fi confiscat mijlocul de transport folosit, chiar dacă acesta nu a fost modificat tehnic pentru a ascunde produsele aduse ilegal pe teritoriul romậnesc. În plus, “pentru ţigarete şi alte produse accizabile supuse marcării, propunem folosirea aceluiaşi criteriu de măsurare, criteriul cantitativ, atât pentru contrabanda în punctele de trecere a frontierei, cât şi pentru evaziunea fiscală”, spune Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, citată de Mediafax.

Anul trecut, poliţia de frontieră a confiscat ţigări de contrabandă în valoare de 7,2 milioane de euro, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.Comentariile sunt inchise.

Divertisment - Jul 20, 2019 12:55 - 0 comentarii

Serviciile Film1 vor fi preluate de SPI International atât pe canalele analog, cât și în digital

Mai multe în secţiunea Divertisment


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Sănătate - Aug 30, 2022 8:29 - 0 comentarii

Scolioza: cum o pot depista părinții acasă, de ce fetele au un risc mai mare și ce tratamente revoluționare există – informații de la un expert mondial în probleme de coloană

Mai multe în secţiunea Sănătate