Economic - Scris de , Thursday, 21 October 2010 15:24 - 0 comentarii

Contrabanda cu ţigări afumă România

Una din patru ţigări fumate în România este de contrabandă. Potrivit unui studiu al companiei de cercetare Novel, prezentat de Mediafax, principalii vinovaţi sunt Guvernul şi măsurile de austeritate impuse.

Alertate de nivelul la care ajunsese contrabanda cu ţigări în ianuarie, de 36,2%, autorităţile romậne au început să ia măsuri. Acestea s-au dovedit a fi eficiente, dacă ne uităm la cifra înregistrată în iulie, de 21,3%.

Dar statul face bine pe o parte şi dă greş pe cealaltă. Lucrurile au început să o ia în sens invers. Măsurile dure de austeritate impuse de Guvern au condus la o creştere a contrabandei de ţigări în septembrie, la 24,4%, potrivit studiului realizat de Novel. Şi o luăm de la capăt.

Jucătorii din piaţa de profil cred că afacerile ilegale cu ţigări s-ar reduce dacă ar fi confiscat mijlocul de transport folosit, chiar dacă acesta nu a fost modificat tehnic pentru a ascunde produsele aduse ilegal pe teritoriul romậnesc. În plus, “pentru ţigarete şi alte produse accizabile supuse marcării, propunem folosirea aceluiaşi criteriu de măsurare, criteriul cantitativ, atât pentru contrabanda în punctele de trecere a frontierei, cât şi pentru evaziunea fiscală”, spune Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, citată de Mediafax.

Anul trecut, poliţia de frontieră a confiscat ţigări de contrabandă în valoare de 7,2 milioane de euro, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.



Comentariile sunt inchise.

Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional