Tehnologie şi ştiinţă - Scris de , Thursday, 21 October 2010 4:43 - 0 comentarii

Suntem pregătiți pentru internetul viitorului!

Una din cinci ţări este pregătită pentru aplicaţiile de mâine ale internetului, potrivit unui studiu anual privind conexiunile broadband, realizat de Cisco. România se află printre acestea, ocupând locul 7 în top. Cea mai pregătită ţară pentru aplicaţiile internet ale viitorului este Coreea de Sud, cu o viteză de descărcare de 33,5 Mbps şi de încărcare de 17 Mbps, potrivit studiului Cisco.

România ocupă locul 7 din cele 14 state considerate pregătite pentru televiziunea de înaltă definiţie şi comunicaţiile video de calitate ridicată, întrecând ţări precum Hong Kong sau Germania.

ŢĂRI PREGĂTITE PENTRU INTERNETUL VIITORULUI
1. Coreea de Sud
2. Japonia
3. Letonia
4. Suedia
5. Bulgaria
6. Finlanda
7. România

Sursa: Cisco Broadband Quality Study 2010

În România,viteza medie de descărcare este de circa 14 mbps, iar de încărcare de 5 mbps, de circa trei ori mai mare decât nivelul de acum doi ani. Cifre foarte bune dacă luăm în calcul media mondială de 6 mbps la download şi 1,8 mbps la upload.

VITEZĂ INTERNET

ROMÂNIA MEDIA GLOBALĂ
download: 14 Mbps 6 Mbps
upload: 5 Mbps 1,8 Mbps

Sursa: Cisco Broadband Quality Study 2010

„România a crescut cu 7 puncte în zona de calitate şi cu 6 în zona de penetrare”, spune Cristian Popescu, directorul general al Cisco României.  Suntem printre puţinele ţări care au reuşit să facă salturi în ambele zone. Cu toate acestea, rata de penetrare a internetului în bandă largă este la jumătate faţă de ţările din Occident, potrivit studiului. Adică, numărul de conexiuni este încă mic, raportat la populaţie. Rata de penetrare de 42%, faţă de cea a Coreei de Sud de 100 la sută, ne situează pe locul 23 în clasamentul general.

Directorul general Cisco, Cristian Popescu, crede că pentru îmbunătăţirea acesteia trebuie luaţi în calcul mai mulţi factori: „Primul factor ar fi nevoia consumatorilor de a genera şi de a pune servicii de toate felurile care să necesite conexiuni internet […] Pe de altă parte, programe de stimulare pentru comunităţile distante, accesul la educaţie la distanţă”

Studiul mai arată că în cele 72 de ţări studiate, 38 de oraşe sunt pregătite pentru a deveni inteligente şi conectate. Bucureştiul este pe locul 16.

ORAŞE PREGĂTITE PENTRU INTERNETUL VIITORULUI
1. Seoul
2. Negoya
3. Yokohama
4. Osaka
5. Riga

Sursa: Cisco Broadband Quality Study 2010

Şi viitorul sună bine. „ Rata de adopţie şi rata de migrare a proceselor de business şi obiceiurile de consum către internet ne conduc la un optimism în ceea ce priveşte evoluţia internetului”, a adăugat Cristian  Popescu.



Comentariile sunt inchise.

Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate