Economic - Scris de , Tuesday, 19 December 2017 15:12 - 0 comentarii

Imperiul austro-ungar amenință să preia UE: Saxo Bank

“Acum un an, mulți credeau că 2017 se va dovedi a fi un an volatil date fiind ascensiunea aparent imposibilă a lui Trump și șocul Brexit. În schimb, am avut parte de un an prin care am navigat incredibil de lin, ce a dus la creșterea activelor riscante din toată lumea fără a exista nici măcar o furtună. Dar în 2018, balanța inclină în favoarea unor riscuri pronunțate de volatilitate, căci ironia perioadelor lungi de liniște și mulțumire în piețele de active este că acestea sădesc semințele unei viitoare volatilități pe măsură ce investitorii subestimează riscurile privind evenimentele extreme și își supra-stimulează pariurile pe baza continuării ciclului”.

“Acestea fiind spuse, previziunile noastre de anul acesta nu prezintă doar preocupări legate de căderea pieței. Trecem prin toate subiectele, de la băncile centrale importante care și-au pierdut suflul politic și o nouă criză politică în UE, la China care sapă la temelia statutului dolarului american de valută de rezervă și la o nouă primăvară politică ce apare în sudul Africii. E posibil să nu nimerim niciunul dintre acestea, dar nu asta e ideea. Sarcina noastră este, mai degrabă, de a stimula dezbaterea și să ne gândim în ce direcție imprevizibilă s-ar putea îndrepta lucrurile la punctele de inflexiune importante cum sunt cele pe care le va aduce, inevitabil, 2018”.

Documentul integral „Previziunile scandaloase 2018” este disponibil aici, iar pe lista completă a previziunilor controversate pentru 2018 a Saxo Bank se află:

Imperiul austro-ungar amenință să preia UE

Diferența dintre vechile țări membre de bază ale UE și țările membre mai noi și mai sceptice se va mări până la a ajunge o prăpastie de netrecut în 2018 și, pentru prima dată din 1951 până acum, centrul politic de gravitate al Europei se va muta de la cuplul franco-german către ECE. Nu va dura mult până când blocajul instituțional al UE va îngrijora piețele financiare. După atingerea unor noi maxime față de G10 și multe valute din piețele emergente până către finalul lui 2018, euro va scădea rapid față de paritatea cu USD.



Comentariile sunt inchise.

Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber


Auto - Mar 25, 2024 10:24 - 0 comentarii

Taxa europeană, deja în Slovacia

Mai multe în secţiunea Auto


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic