Divertisment - Scris de , Thursday, 11 January 2018 12:31 - 0 comentarii

La La Land, filmul revelație care a câștigat 214 premii și a primit alte 250 de nominalizări, la FilmBox Premium

Pelicula care a dominat lumea cinematografică în 2016 – LA LA LAND – va fi difuzată pe 13 ianuarie, de la ora 21:00 de canalul FilmBox Premium. Câștigător a 6 premii Oscar și a 7 Globuri de Aur, plus alte 201 premii și 250 de nominalizări, filmul scris și regizat de  Damien Chazelle a primit numai review-uri la superlativ.

LA LA LAND este un musical care urmărește povestea Miei (Emma Stone), o actriță aspirantă și a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se luptă să atingă succesul într-un oraș în care prea multe visuri și inimi sunt frânte zi de zi. Acțiunea se desfășoară în zilele noastre, în Los Angeles, iar decorurile fascinante sunt completate de momente de muzică de excepție. Povestea cucerește pentru că surprinde bucuriile, dar și dezamăgirile de zi cu zi a doi tineri îndrăgostiți în încercarea lor de a-și îndeplini visurile.

Cel mai frumos însă descrie acest film însuși Ryan Gosling, într-un interviu pe care FilmBox l-a obținut în exclusivitate: Pentru mine, LA LA LAND este mult mai mult decât un musical. Înainte de orice, este povestea a doi oameni și a relației lor complicate. Când am citit scenariul, mi-a plăcut faptul că aș avea ocazia să am o legătură emoțională cu toate personajele, deci faptul că erau și melodii sau nu, asta nu conta prea mult pentru mine. Ce mă fascinează la musicaluri este că se poate întâmpla orice. Din momentul în care presupunem că personajele principale au voie să cânte sau să danseze, oricât de bizară e situația, atunci poți să arunci toate regulile posibilităților pe geam. Și nimănui nu i se pare surprinzător. Acesta e exact mesajul pe care am vrut să-l transmitem în scena în care zburăm printre stele”.

Toate bucățile cântate la pian, în film, au fost înregistrate mai întâi, de pianistul Randy Kerber, în perioada de pre-producție a filmului. Ryan Gosling însă a petrecut câte două ore pe zi, 6 zile pe săptămână, timp de 3 luni, pentru a lua lecții de pian, iar până când au început filmările, Gosling a învățat să cânte toate partiturile din film fără a fi nevoie de nicio dublură. Până și John Legend, care apare la rândul său în acest film, s-a declarat invidios pe o astfel de performanță. Mereu am vrut să învăț să cânt la pian, dar cumva n-am avut ocazia. Nu aveam un pian acasă, deci n-am avut șansa să mă familiarizez cu clapele. În cazul LA LA LAND, a mai existat o provocare. Personajul meu cântă la pian într-un mod anume. Este un stil de jazz care are cerințele sale proprii, foarte precise. Dacă mi-ar fi spus cineva că voi învăța să cânt jazz și că-mi va place, nu l-aș fi crezut. Dar lucrurile astea se întâmplă până la urmă. Am avut un profesor minunat, iar cele trei luni cu el ca maestru au trecut foarte repede”, a povestit Ryan Gosling, recompensat cu Globul de Aur și nominalizat la Oscar pentru acest rol.

Și Emma Stone are momente artistice live în acest film de excepție. Actrița a interpretat piesa ”Audition (The Fools Who Dream)” live, fără a exista o preînregistrare. Stone a decis în timpul filmării când să treacă de la dialog la cântat, iar Justin Hurwitz, compozitorul cântecului, se afla într-o altă încăpere și cânta la pian pentru ca Emma Stone să-l poată auzi printr-o cască. ”M-am simțit aproape ca la karaoke și nu cred că vreți să mă auziți cum cât eu la karaoke”, a glumit Emma Stone, câștigătoare a unui premiu Oscar pentru rolul din acest film.

Pelicula a avut un buget estimat la 30 de milioane de dolari și câștiguri de 150 de milioane de dolari doar în Statele Unite. Coloana sonoră a fost realizată de Justin Hurwitz și este fără îndoială cea care rămâne mult timp în memorie. Chiar și acum, după ce m-am uitat la tot filmul, mă emoționează la fel de mult ca atunci când am ascultat-o prima dată. Ei bine, asta e puterea muzicii. LA LA LAND nu ar exista fără ea”, a mai declarat Ryan Gosling.

LA LA LAND este sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 21.00, pe FilmBox Premium.



Comentariile sunt inchise.

Economic - Mar 8, 2024 9:27 - 0 comentarii

Femeile și investițiile: avem nevoie de o demistificare, pentru șanse mai mari pentru femei

Mai multe în secţiunea Economic


Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Auto - Feb 14, 2024 11:40 - 0 comentarii

Carburantul HVO100: pentru prima dată la stațiile de alimentare Eurowag!

Mai multe în secţiunea Auto