Economic - Scris de , Wednesday, 27 February 2019 11:49 - 0 comentarii

Saxo Bank anunță rezultatele pentru anul 2018

Saxo Bank raportează un profit record ca urmare a vânzării participației sale la Saxo Payments, în timp ce numărul clienților noi atât pentru afacerile directe, cât și pentru cele en gros a atins noi maxime.

Saxo Bank Group (“Grupul”) a raportat un profit net pozitiv de 128 milioane euro pentru 2018, un profit record pentru Grup, o creștere de 138% în comparație cu anul 2017. Depozitele colaterale ale clienților au continuat să crească la 15 miliarde euro, în timp ce venitul de operare pentru grup a fost 375 milioane de euro, o scădere de 8 la sută în comparație cu 2017.

Saxo Bank Group a continuat să-și consolideze poziția sa de capital, rata capitalului total a Grupului atingând 35,0 la sută începând de la finalul anului 2018 în comparație cu 22,7% la finalul lui 2017, menținând astfel un amortizor confortabil.

Cifrele cheie pentru 2018 în ansamblu (2017):

 

  • Venitul operațional: 375 milioane de euro (402 milioane euro)
  • EBITDA (profit): 187 milioane euro (124 milioane euro)
  • Profit net: 128 milioane euro (53,7 milioane euro)
  • Depozite colaterale clienți: 15 miliarde euro (13,8 miliarde euro)
  • Capital propriu total: 750 milioane euro (616,5 milioane euro)

Comentând rezultatele, Kim Fournais, CEO și fondator al Saxo Bank, a declarat:

  • 2018 a fost un an definitoriu pentru Saxo Bank. Suntem foarte mândri de a-i fi avut alături de noi pe Geely Holding Group și Sampo plc ca noi acționari, ceea ce ne-a oferit o bază puternică și autoritatea de a face progrese în ceea ce privește planurile noastre pe termen lung. Am lansat o gamă largă de produse, platforme, servicii și îmbunătățiri noi în oferta noastră către clienți, mai ales cele două platforme noi, SaxoTraderPRO și SaxoInvestor.  Toate acestea ne permit să furnizăm clienților o experiență de talie mondială care a susținut creșterea de 67 la sută a noilor clienți de tranzacționare direcți.
  • Factorii care au contribuit la mica scădere a venitului sunt vânzarea ultimelor noastre activități secundare, un nivel mai scăzut de activitate al clienților datorită condițiilor de piață generale dificile, cât și introducerii prețurilor mai scăzute la toate produsele.
  • Continuăm noul an cu investiții record în tehnologie și oameni pentru a îmbunătăți experiența Saxo pentru a fi partenerul preferat pentru traderi, investitori și parteneri reducând, în același timp, costul și complexitatea într-o manieră adaptabilă.
  • Cu o bază de capital mai puternică ca niciodată, avem un fundament solid pentru executarea achiziției planificate a BinckBank. BinckBank și Saxo Bank sunt extrem de complementare, iar combinarea celor două afaceri va crea o situație mutual avantajoasă pentru toți acționarii, deoarece clienții vor primi produse, prețuri, platforme și servicii mai bune, angajații vor beneficia de oportunități de carieră mai bune într-o organizație internațională mai mare și, în mod crucial, să câștigăm o amploare mai mare de business.

În 2018, Saxo Bank a făcut ultimii pași pentru a eficientiza afacerea în sensul concentrării pe ariile de bază ale tranzacționării și investițiilor. Ca parte din această strategie, în 2018 a avut lor vânzarea de succes a Saxo Privatbank, o bancă retail licențiată complet cu sucursale în toată Danemarca, și a Saxo Payments, un furnizor de infrastructură pentru plăți online transfrontaliere. În acord cu strategia de parteneriat a Saxo Bank, ambele entități continuă să folosească tehnologia și infrastructura de investiții ca parteneri en gros.

În 17 decembrie 2018, Saxo Bank și BinckBank au anunțat un acord cu privire la o ofertă publică recomandată în cash pentru toate acțiunile BinckBank. Făcând obiectul unor aprobări necesare și al acordului acționarilor, BinckBank și Saxo Bank anticipează că oferta se va închide în T3 2019.

Lars Andreasen a fost numit în Comisia de audit la întâlnirea generală anuală din 2019. Activând în diverse poziții de conducere pe parcursul carierei sale de peste 20 de ani la Danske Bank, Lars Andreasen este un senior executive cu experiență în industria financiară. Andreasen deține un Master of Science (MSc) în Administrarea și auditarea afacerilor și este contabil public autorizat de statul danez.

Întregul raport este disponibil aici: https://www.home.saxo/about-us/investor-relations



Comentariile sunt inchise.

Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic