Economic - Scris de , Tuesday, 19 March 2019 11:04 - 0 comentarii

Fed și Brexit – în fruntea agendei de săptămâna aceasta

de John J Hardy, director analiză FX, Saxo Bank

Rezumat: Ultima încercare a lui May de a salva planul său cu Brexitul captează atenția în această săptămână în privința evoluției GBP, în timp ce USD se află în defensivă înaintea întâlnirii de miercuri a FOMC, în care se pune accentul pe politica legată de QT și ceea ce va urma.

Dolarul american a încheiat săptămâna trecută în defensivă, în timp ce EURUSD s-a întors cu încetinitorul din săptămâna precedentă – una de de scădere. În altă ordine de idei, dolarul american a scăzut în anticiparea unei cristalizări a discursului ”dovish” al Rezervei Federale, piața urmărind în acestă săptămână un set de “materiale de ghidaj”. Asta ar putea însemna mai puține creșteri de dobânzi în acest an și ar oferi o mai mare relaxare politică.

Având în vedere cât de mult s-au schimbat așteptările și măsura în care piețele de asseturi s-au bucurat de avantajele oferite de Fed, nu prea ne putem aștepta la un ton relaxat. Cel mai evident semnal de avertizare, un semnal agresiv din perspectiva QT, ar fi să nu avem nicio creștere de dobândă în 2019.

Cum tranzacționăm?

Short pe EURNOK ar fi o idee, deși preferăm să vindem cu jumătate din poziții înainte de întâlnirea de joi a Băncii Norvegiei.

USD pare a fi din ce în ce mai tranzacționat pentru o slăbire tactică ulterioară, probabil prin intermediul EURUSD și AUDUSD, însă există riscuri evidente mari în jurul reuniunii FOMC miercuri.

Lăsând întâlnirea FOMC deoparte, săptămâna aceasta se va dovedi, de asemenea, crucială pentru Brexit, pentru că May țintește un vot final asupra planului său, fie azi, fie mâine, fără să se organizeze alt vot, deși e limpede că se va confrunta cu o înfrângere. Atenția se concentrează mai nou nu doar pe eurosceptici, care se tem că nu vor reuși niciodată să obțină un Brexit în cazul în care planul May eșuează, dar și asupra voturilor DUP care au un rol critic.

Dacă premierul May va putea să obțină Brexitul în următoarele două zile, acest lucru ar trebui să ofere un impuls puternic imediat, deoarece va elimina incertitudinea pe termen scurt, chiar dacă opoziția laburistă ar putea încerca să facă apel la un referendum. Vom avea, probabil, o zi lungă azi și o incertitudine și mai lungă, care nu oferă un semnal clar pentru lira sterlina. Desigur, zilele lui May sunt numărate dacă ea nu reușește să obțină nimic săptămâna asta.

EURUSD a inversat complet tentativele de trecere a unui prag inferior, însă trebuie să treacă de obstacolul ședinței FOMC de mâine, pentru a merita o atenție suplimentară de la investitorii bullish. Rețineți linia de trend descendentă; ar fi util ca potențialul de creștere să vadă o creștere a indicilor PMI din zona euro în acest sfârșit de săptămână.Comentariile sunt inchise.

Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Divertisment - Jul 20, 2019 12:55 - 0 comentarii

Serviciile Film1 vor fi preluate de SPI International atât pe canalele analog, cât și în digital

Mai multe în secţiunea Divertisment


Tehnologie şi ştiinţă - Mar 14, 2018 14:27 - 0 comentarii

Parteneriatele și colaborarea deschid calea către experiențe mai bune ale clienților

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă