Economic - Scris de , Friday, 23 April 2021 17:07 - 0 comentarii

6 tendințe majore care modelează viitorul industriei logistice

Predicțiile lui Atilla Dsupin, director executiv al Eurowag Energy Business Unit

Pandemia Covid-19 și Brexit – două evenimente fără precedent care ne-au schimbat lumea definitiv. Blocarea, închiderea frontierelor și creșterea birocrației pentru transportul din Marea Britanie sunt efecte negative majore care au afectat major industria logistică anul trecut. Totuși, aceste evenimente și procese neplăcute au ajutat și la transformarea transportului local și internațional. Atilla Dsupin, directorul executivEnergy Business Unit al Eurowag, furnizorul de servicii de mobilitate cu cea mai rapidă creștere din Europa, pare a fi optimist. Echipa sa a definit următoarele tendințe care vor dicta viitorul industriei logistice.

Digitalizare

Pandemia Covid a crescut viteza digitalizării în aproape toate domeniile vieții personale și de afaceri. Lucrul la distanță, e-learning, întâlniri online, administrare electronică – doar pentru a numi câteva caracteristici bine cunoscute ale vieților noastre afectate de pandemie. Cu toate acestea, digitalizarea logistică este un proces mai complex. Platformele digitale pentru administrarea transporturilor, sistemele de urmărire a livrărilor, soluțiile telematice – toate joacă un rol important în transformarea serviciilor de transport. În ceea ce privește cererea, creșterea comerțului electronic a creat presiuni pentru o livrare mai rapidă și mai rentabilă.

AI

Inteligența artificială și învățarea automată ar putea deschide granițe total noi pentru transport. Soluțiile de prognoză bazate pe AI ar putea ajuta la planificarea lanțului de aprovizionare, precum și la crearea unor modalități de operare mai rentabile. Inteligența artificială auto și tehnologiile rutiere inteligente duc dezvoltarea industriei logistice la nivelul următor. Mai mult, există mai multe funcții administrative care ar putea fi automatizate.

Vehicule autonome

Toată lumea vorbește despre mașinile care se conduc singure și, în pofida unor accidente nedorite, există rezultate foarte promițătoare și în acest domeniu important. Vehiculele autonome îmbunătățesc siguranța transportului și livrează mărfurile în siguranță, eliminând erorile umane în timpul conducerii. Acestea cresc eficiența de la prima la ultima livrare, deoarece sunt proiectate să funcționeze toată ziua și toată noaptea. Mai mult decât atât, vehiculele autonome îmbunătățesc eficiența consumului de carburant prin utilizarea tehnicilor de pluton pentru rute pe distanțe lungi, reduc blocajele de trafic și optimizează rutele de călătorie, profitând de tehnologia îmbunătățită cu AI. Suntem aproape siguri că, în câțiva ani, tot mai multe vehicule autonome vor ajunge și pe drumurile europene.

IoT

Internet of Things (IoT) este conexiunea dispozitivelor fizice care monitorizează și transferă date prin internet fără intervenția umană. În logistică, IoT îmbunătățește vizibilitatea în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare și îmbunătățește eficiența gestionării stocurilor. Integrarea tehnologiei IoT în industria logistică și a lanțului de aprovizionare facilitează și îmbunătățește eficiența, transparența, vizibilitatea în timp real a mărfurilor, monitorizarea stării și gestionarea flotei. Eurowag crede cu tărie în această tendință. Produsul companiei este modul EV, care face parte din Sygic GPS, o aplicație de navigație globală. Aplicația de navigație permite plăți pentru încărcare la aproape 300.000 de puncte de încărcare în toată Europa, inclusiv prețuri actualizate și detalii despre disponibilitate.

Analiza datelor

Datele sunt valuta forte a secolului al XXI-lea. Cu cât poți deține și analiza mai multe date, cu atât va avea mai mult succes compania ta. De exemplu, Eurowag procesează volume mari de date de la 100 de mii de unități telematice instalate atât în ​​autoturisme, cât și în camioane. Mai nou oferă, de asemenea, două tipuri de bază de dispozitive de colectare a datelor pentru mașinile electrice. Unul dintre avantajele telematicii e-car este monitorizarea și facturarea ciclului de reîncărcare la stațiile de încărcare publice, la sediul companiei și acasă. De exemplu, telematica poate determina consumul de energie într-un anumit punct pe baza datelor de încărcare a bateriei fără a fi nevoie de o stație de încărcare inteligentă sau un contor electric costisitor.

Mobilitate ecologică

Vehiculele rutiere produc aproximativ 12% din toate emisiile de dioxid de carbon din UE. Odată cu introducerea Pactului Verde European care vizează reducerea emisiilor nete de gaze cu efect de seră, agenda pentru mobilitate ecologică devine din ce în ce mai proeminentă. Strategia Eurowag se îndreaptă acum mai mult ca niciodată spre o mobilitate „verde”. În 2019, Eurowag a înființat un Business Unit axat pe e-mobilitate și carburanți alternativi. Procesul de mobilitate ecologică este ireversibil: din ce în ce mai mulți producători de vehicule și furnizori de servicii pun accent pe acest trend. Eurowag și-a extins rețeaua de peste 15.000 de stații de alimentare pentru a include stații care oferă carburanți alternativi, cum ar fi gazele naturale, LNG și CNG. La începutul acestui an, compania a anunțat un parteneriat cu Pitpoint, un furnizor olandez de carburanți ecologici, și a adăugat la rețeaua sa trei noi stații de GNL, în Belgia și Olanda.

Echipa de conducere a Eurowag înțelege noile cerințe și simte necesitatea unor noi abordări în fiecare aspect al logisticii, de la carburanți la soluțiile administrative și de la procesele de digitalizare la cerințele de mobilitate ecologice. „Clienții noștri transportatori pe camioane și-au schimbat semnificativ atitudinea față de carburanții alternativi, cum ar fi GNL, și au devenit din ce în ce mai deschiși în ultimii ani. Acest lucru este susținut de scutirii de taxe din Germania. Mobilitatea ecologică a fost mult timp discutată în Scandinavia și Europa de Vest. Asistăm la apariția acestei tendințe și în restul Europei chiar acum, odată cu alinierea costurilor totale de posesie ale vehiculelor tradiționale și alternative ”, explică Atilla Dsupin.



Comentariile sunt inchise.

Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic