Economic - Scris de Newzilla, Thursday, 29 July 2021 9:25 - 0 comentarii
Viziune și realități în logistică și transporturi
La prima vedere, ar părea că industria transporturilor și logisticii nu a fost supusă unor schimbări atât de dinamice precum alte sectoare mai avansate. Cei mai mulți dintre noi conduc autoturisme cu motor cu combustie, zboară cu avioane vechi de zeci de ani, iar căile ferate nu îndeplinesc cerințele secolului al XXI-lea. Să nu mai vorbim despre calitatea și amploarea redusă a infrastructurii de autostrăzi.
Este însă situația generală atât de gravă? Cu siguranță nu. A început să se schimbe și ceea ce s-a întâmplat în afară de ceea ce vedem poate deveni în curând o realitate cotidiană. Schimbările au fost determinate de companii vizionare și inovatoare, precum și de guvernele care gândesc progresiv în unele țări dezvoltate.
Călătoria către 4.0
Nu întâmplător vorbim nu numai despre a patra revoluție industrială, adică despre conceptul Industrie 4.0, ci și despre Transport 4.0 și Logistică 4.0. De exemplu, am văzut adoptarea tot mai largă a automatizării în depozitare și, în multe cazuri, roboții aduc eficiență. Platformele software avansate ajută la optimizarea rutelor și a încărcăturii în transportul de mărfuri, folosind adesea inteligența artificială.
Unul dintre obiective este de a reduce kilometrajul camionului și de a ne asigura că nu transportă „aer” în zona de marfă. Transportul rutier și feroviar utilizează camere, senzori și alte dispozitive pentru a monitoriza și urmări un lot de la expedierea de la centrul de distribuție până la livrarea către client, indiferent dacă este o persoană sau o afacere. Acești senzori contribuie la asigurarea unei manipulări adecvate, la menținerea unui lanț controlat de temperatură, la prevenirea impactului mecanic sau a deteriorării cauzate de umiditatea excesivă.
Startul vehiculelor autonome?
Autovehiculele sau vehiculele autonome au fost un subiect fierbinte în ultima vreme atât în dezbaterea publică, cât și în mass-media. Vom fi… „conduși” de mașini și autobuze fără șofer? Este posibil sau chiar probabil, deși rămân multe probleme și provocări de rezolvat – nu atât legate de tehnologie (tehnologiile necesare există deja), cât și juridice și etice. Acestea includ, de exemplu, răspunderea în caz de accident. Vehiculele noi fabricate de producătorii auto de top sunt deja echipate cu anumite tehnologii autonome care ajută șoferul, facilitând conducerea și îmbunătățind siguranța rutieră.
Una dintre viziunile inspiraționale pentru transportul rutier de mărfuri este așa-numita „plutonare”. Convoaiele de camioane cuplate digital (posibil electrice) pot da întregii industrii logistice un impuls major. Și aceasta nu este o viziune pentru un viitor îndepărtat – unele companii germane au testat deja cu succes plutonul pe autostrăzile din țara lor. „Viitorul mobilității este automatizat și conectat. Același lucru este valabil și pentru logistică. De aceea susținem pe deplin adoptarea tehnologiilor, cum ar fi plutonul, în operațiunile de zi cu zi. Vrem să facem procesele mai sigure, mai eficiente și mai ecologice”, spune Andreas Scheuer, ministrul german al transporturilor și infrastructurii digitale.
Concentrați-vă pe idei inovatoare
Atât furnizorii, cât și utilizatorii de servicii de transport și logistică ar trebui să fie deschiși la schimbări privind tehnologia, procesele și forța de muncă umană. Nu toată lumea trebuie să fie un vizionar de tip Elon Musk, dar o anumită deschidere și un efort de inovare sunt realizabile și vor aduce beneficii. Ținerea pasului cu ultimele evoluții în domeniul logisticii nu mai reprezintă un avantaj competitiv major, ci un lucru obligatoriu.
Autor: Marc Trollet, Managing Director BU Telematics, Eurowag
Despre EUROWAG
Cu o istorie de 25 de ani de inovație, EUROWAG este furnizorul de soluții integrate de mobilitate cu dezvoltarea cea mai rapidă din Europa. Obiectivul EUROWAG este de a simplifica viața operatorilor de transport rutier comercial și de a le oferi soluții accesibile pentru nevoile lor de afaceri. Indiferent dacă este vorba de carburant, plăți de taxe, rambursarea impozitelor, gestionarea flotei, servicii financiare sau sfaturi simple – suntem aici pentru a ajuta clienții noștri să deplaseze cu succes 350.000 de vehicule în Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, vizitați: www.eurowag.com.
- Analiză mărfuri: aurul ia o pauză; cafeaua urcă iar petrolul se pregătește de creștere
- Cebia: verificați ce cumpărați – una din cinci mașini rulate aduse din Germania… nu e din Germania!
- Cebia avertizează: aveți grijă la site-urile false!
- Eurowag și-a modernizat portalul pentru clienți
- 5 sfaturi înainte de a cumpăra o mașină rulată: ce și cum să verificați vehiculul privind datele sale reale
- Cancerul la copii: cele mai frecvente tipuri, explicate de un medic cu peste 2.000 de pacienți tratați
- Cum ajută Eurowag companiile să facă față complexității taxelor rutiere
- „Iubirea mea a rămas la Marea Egee” – un nou serial transmis de Dizi Channel în România!
- Emma Copland noul Director HR al Eurowag
- „Domnul Mayfair” – un nou serial original FilmBox va începe pe 1 octombrie în România!
- Eurowag a fost inclusă în prestigiosul indice FTSE250 al Bursei de Valori din Londra
Economic - Jan 30, 2023 8:17 - 0 comentarii
Analiză mărfuri: aurul ia o pauză; cafeaua urcă iar petrolul se pregătește de creștere
Mai multe în secţiunea Economic
- Raport trimestrial T3 Saxo Bank: Trenul pierdut
- Eurowag previne frauda în transportul rutier cu carduri de carburant
- Mărfurile reacționează la invazia rusă
- Peste 260.000 de clienți noi pentru Saxo Bank în 2021
- Saxo Bank introduce coșul tematic „femei la conducere”
Sănătate - Oct 21, 2022 9:41 - 0 comentarii
Cancerul la copii: cele mai frecvente tipuri, explicate de un medic cu peste 2.000 de pacienți tratați
Mai multe în secţiunea Sănătate
- Cancerul osos: Durerea care nu scade la odihnă este cel mai important simptom
- Scolioza: cum o pot depista părinții acasă, de ce fetele au un risc mai mare și ce tratamente revoluționare există – informații de la un expert mondial în probleme de coloană
- 3 avantaje de urmărit în alegerea unei radioterapii de top
- Cum a ajuns medicina să opereze cancerul pulmonar printr-o incizie minusculă, fără să mai deschidă cutia toracică
- Ce face diferența în tratamentul cancerului în 2022
Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii
Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel
Mai multe în secţiunea Politic
- Dosarul rromilor, închis la Paris
- Era să trăim bine, dar și-au dat seama!
- Preşedintele Ungariei: România răspunde criteriilor de aderare la Schengen
- Zis și făcut: opoziția depune moțiunea
- Diaconescu e candidatul UNPR la preşedinţie