Economic - Scris de , Friday, 27 August 2021 9:37 - 0 comentarii

Saxo Bank anunță rezultatele pe semestrul I 2021

Număr record de clienți noi și active ale clienților – Grupul Saxo Bank a înregistrat peste 159.000 de noi clienți pe tranzacționare

• Grupul Saxo Bank a atins un record de peste 790.000 de clienți în total, iar activele totale ale clienților au ajuns la 80 miliarde euro, la 30 iunie 2021.

• Grupul Saxo Bank a accelerat în continuare procesul de a oferi clienților conținut în timp util, relevant și atrăgător pe toate platformele

Grupul Saxo Bank (grupul) a raportat un profit net de 68 milioane euro în primele șase luni ale anului 2021, comparativ cu 71 milioane euro pentru aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile operaționale ale Grupului Saxo Bank s-au ridicat la 323 milioane euro în primele șase luni ale anului 2021, comparativ cu 309 milioane euro pentru aceeași perioadă a anului trecut, o creștere de 5%. Rezultatul financiar este solid.

Grupul Saxo Bank a înregistrat niveluri record de clienți activi noi și fluxuri continue de active ale clienților în prima jumătate a anului 2021. Grupul a atins un record de peste 790.000 de clienți, iar activele totale ale clienților au ajuns la 80 de miliarde euro, la 30 iunie 2021.

Cheltuielile cu personalul și cheltuielile administrative pentru grupul Saxo Bank s-au ridicat la 201 milioane euro în primele șase luni ale anului 2021, o creștere de 10% față de 175 milioane euro în prima jumătate a anului 2020. Creșterea se datorează în primul rând investițiilor semnificative în inițiative strategice Grupul continuă să își îndeplinească planul de execuție a strategiei, investind în îmbunătățirea constantă a experienței clientului, denumită SaxoExperience, prin utilizarea tehnologiei, digitalizării și scalabilității, optimizând în același timp procesele noastre pentru a reduce costurile și complexitatea. În a doua jumătate a anului 2021, Grupul va finaliza integrarea cu succes a BinckBank N.V. Procesul a consumat o mulțime de resurse și a produs mai multe costuri și complexitate, deoarece Grupul a operat temporar două infrastructuri și configurări paralele în așteptarea integrării complete.

Cifrele financiare cheie S1 2021 (comparativ cu S1 2020)

• Venit din exploatare: 323 milioane euro (309 milioane euro S1 2020)

• EBITDA: 129 milioane euro (130 milioane euro S1 2020)

• Profit înainte de impozitare: 93 milioane euro (94 milioane euro S1 2020)

• Profit net: 68 milioane euro (70 milioane euro S1 2020)

• Activele totale ale clienților: 80 miliarde euro (53 miliarde euro la 30 iunie 2020)

• Capitaluri proprii: 961 milioane euro (965 milioane eurola 30 iunie 2020)

 Comentând rezultatele, Kim Fournais, CEO și fondator al Saxo Bank, a spus:

• Rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului sunt solide, cu un venit operațional total de 323 milioane euro și un profit net de 68 milioane euro.

• Pe măsură ce privim spre viitor, este clar că trăim într-o lume care încă vede multe experimente incerte și fără precedent, atât din punct de vedere financiar, tehnologic, social, cât și din punct de vedere al sănătății.

Suntem siguri că Saxo Bank se îndreaptă în direcția strategică bună. Construim o instituție financiară prudentă care face parte din soluțiile necesare în viitor și ne menținem angajamentul de a îmbunătăți constant SaxoExperience, oferind clienților noștri conținut în timp util, relevant și atrăgător atunci când folosim platformele noastre. În a doua jumătate a anului, vom finaliza integrarea BinckBank, care va fi o etapă majoră pentru Grup.

• În primele șase luni ale anului, peste 159.000 de clienți activi noi și-au deschis un cont la Saxo Bank – suntem mândri că un număr tot mai mare de oameni continuă să aibă încredere în noi. Începând cu data de 30 iunie a.c., deservim mai mult de 790.000 de clienți și deținem 80 miliarde euro în active ale clienților, ceea ce reprezintă o altă etapă record în istoria de 29 de ani a Saxo Bank. Au fost necesari 25 de ani pentru a atinge obiectivul de 100 miliarde DKK (13 miliarde euro) și apoi doar 4 ani pentru a adăuga 500 miliarde DKK (67 miliarde euro) în activele clienților.

• Întrucât multe țări trec acum încet la o stare de lucru mai normală, continuăm să vedem un interes crescut în investiții atât din partea investitorilor cu experiență, cât și a numeroaselor persoane care își investesc economiile pentru prima dată. Acest lucru marchează o accelerare a unei tendințe globale în mișcare înainte de pandemie, a unui număr mai mare de persoane care dețin o mai mare proprietate și control asupra economiilor și investițiilor lor. Această participare mai mare și abilitarea investitorilor cu amănuntul va continua să fie o forță dominantă pe piață pentru viitorul previzibil. La Saxo Bank, credem cu tărie că va fi o forță spre bine nu numai pentru societate și economie, ci și pentru mulți oameni care sunt acum mai bine pregătiți să-și îndeplinească aspirațiile financiare în timp ce au un impact investind pe baza convingerilor și valorilor lor.

Perspectiva financiară pentru 2021

Datorită naturii activităților Grupului Saxo Bank, prognoza veniturilor aferente tranzacționării depinde în mare măsură de volatilitatea de pe piața valutară și bursieră, precum și de nivelurile ratei dobânzilor.

În urma pandemiei Covid-19, volatilitatea pe piețele financiare a crescut, ceea ce a dus și la creșterea activității de tranzacționare în rândul clienților Grupului Saxo Bank.

Veniturile sunt de așteptat să fie mai mici în a doua jumătate a anului 2021 din cauza nivelurilor mai mici de volatilitate.

Grupul continuă să investească puternic în îmbunătățirea constantă a SaxoExperience, inclusiv niveluri ridicate de investiții în tehnologie, digitalizare și scalabilitate.

În același timp, Grupul va finaliza integrarea BinckBank N.V. în a doua jumătate a anului 2021. Procesul de integrare consumă o mulțime de resurse și produce mai multe costuri și complexitate, deoarece Grupul operează temporar două infrastructuri și configurări paralele în așteptarea integrării complete. După finalizarea integrării, toți clienții vor fi deserviți pe infrastructura și platformele Saxo Bank Group.

Mai mult, Grupul continuă să investească în dezvoltarea și implementarea strategiei sale pentru China continentală. Costul de funcționare pentru ultimele luni din 2021 este supus executării cu succes a planurilor de integrare pentru BinckBank N.V.

Având în vedere acest lucru și pe baza rezultatului pentru primele șase luni ale anului 2021, Saxo Bank Group așteaptă acum să încheie anul 2021 cu un profit net pozitiv în intervalul 87 – 107 milioane euro. Grupul se aștepta anterior la un profit net pentru întregul an în intervalul 67 – 107 milioane euro, după cum se menționează în Raportul anual 2020.

Puteți citi integral raportul S1 aici.



Comentariile sunt inchise.

Economic - Mar 8, 2024 9:27 - 0 comentarii

Femeile și investițiile: avem nevoie de o demistificare, pentru șanse mai mari pentru femei

Mai multe în secţiunea Economic


Auto - Feb 14, 2024 11:40 - 0 comentarii

Carburantul HVO100: pentru prima dată la stațiile de alimentare Eurowag!

Mai multe în secţiunea Auto


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment