Sănătate - Scris de , Monday, 26 September 2022 8:28 - 0 comentarii

Cum poți scăpa de o tumoră cerebrală în doar câteva ore petrecute în spital, fără internare, fără incizii – povestea unui pacient ACIBADEM

Radiochirurgia Gamma Knife este o tehnologie revoluționară de asistență medicală pentru tulburările cerebrale. Folosește raze cu energie mare pentru a trata tumorile cerebrale și alte boli ale creierului. A schimbat protocoalele de tratament pentru multe tipuri de tumori ale creierului, iar meningiomul, care este o tumoare benignă, se numără printre ele. La spitalele ACIBADEM, medicii noștri folosesc de multă vreme și cu mare succes tehnologia Gamma Knife, schimbând sute, mii de vieți în bine. Vă invităm să descoperiți povestea unei reușite Gamma Knife spusă chiar de un pacient ACIBADEM – un profesor de engleză în vârstă de 36 de ani, care după ce a aflat că are o tumoră pe creier și a auzit de performanțele ACIBADEM a decis să își pună sănătatea în mâinile Profesorului Koray Özduman, neurochirurg și co-director al Unității Acibadem Gama Knife.

„Totul a început cu dureri de cap cronice, zi de zi. Tatăl unuia dintre elevii mei este neurochirurg. L-am vizitat, iar el mi-a recomandat o scanare RMN pentru a diagnostica problema. Următorul lucru pe care l-am știut: mi s-a spus că am un meningiom, o tumoare benignă pe creier. El a spus că ar putea îndepărta tumora printr-o intervenție chirurgicală. Dar tumora era localizată într-o zonă cu riscuri. Doctorul mi-a menționat că a participat la un congres medical în urmă cu ceva timp și l-a cunoscut pe prof. Koray Özduman, neurochirurg la Istanbul, specializat în tratamentul radiochirurgiei pentru tumorile cerebrale. Așadar, chirurgul meu mi-a recomandat să merg la Istanbul și să primesc tratament Gamma Knife, un tratament mai sigur pentru tumora mea. Am fost la Istanbul și m-am întâlnit cu dr. Özduman. El a explicat că radiochirurgia Gamma Knife este un tratament inovator care ar putea eradica tumora mea. Deși numele ar putea induce în eroare, nu este un cuțit și nu implică tăiere sau incizie. Mai degrabă, este o formă de tratament țintit cu radiații, minim invaziv”, a spus profesorul devenit pacient ACIBADEM.

Pacientul a venit la spitalul ACIBADEM Altunizade acuzând cefalee cronică, durere și amorțeală pe jumătate de față. Specialiștii spitalului au făcut un nou RMN 3 Tesla si au depistat un meningiom situat foarte aproape de nervii optici. Profesorul Koray Özduman a decis să urmeze tratamentul Gamma Knife și i-a oferit toate informațiile pacientului, apoi au planificat împreună operația. A fost nevoie de o singură sesiune de radiochirurgie cu Gamma Knife. Radiochirurgia Gamma Knife este o procedură ambulatorie, iar întregul proces nu durează mai mult de o zi, astfel că pacienții pot pleca acasă după tratament.

La un an după tratament, pacientul a vizitat din nou Istanbulul și pe Prof. Özduman, pentru controlul tumorii. A fost reexaminat si s-a observat că meningiomul în cauză s-a diminuat considerabil. În prezent, profesorul de engleză nu mai acuză niciun disconfort. „Sunt bucuros că am avut norocul să găsesc acest spital, deoarece au fost capabili să-mi vindece tumora. De asemenea, mă simt norocos pentru că am găsit medicul potrivit. Îl laud pe profesorul Özduman și întregul personal de la ACIBADEM, care este o echipă căreia îi pasă cu adevărat de ceea ce face. Le sunt recunoscător tuturor. Astăzi, nu mai sunt îngrijorat de tumoră. Totul pare să fie în regulă cu mine”, a spus pacientul la controlul de un an.

Profesorul Koray Özduman, care este neurochirurg și co-director al Unității Acibadem Gama Knife, afirmă că Gamma Knife poate trata cu succes meningioamele. Este deosebit de util pentru meningioame care implică structuri vitale din creier. Majoritatea meningioamelor sunt de 3 până la 4 centimetri sau mai mici și pot fi tratate cu Gamma Knife. „Tumora cerebrală a acestui pacient a fost, fără îndoială, eligibilă pentru radiochirurgia Gamma Knife.”

Dar cine este un candidat potrivit pentru tratamentul Gamma Knife? Puteți recurge la radiochirurgie dacă aveți:

• Tumori metastatice, tumori care s-au extins la creier din plămâni, sâni sau rinichi

• O tumoare benignă a creierului (neurom acustic, meningiom, craniofaringiom, adenom hipofizar, hemangioblastom, tumoră glomusă)

• Nevralgie de trigemen

• Un glioblastom (GBM), un cancer cerebral agresiv

• Malformații arteriovenoase (MAV) și cavernom

Profesorul Dr. Koray Özduman este un specialist de top în neurochirurgie în Turcia, axat pe neuro-oncologie și tratamentul tumorilor cerebrale. În 2000, a avut o bursă clinică la Universitatea Matsumoto, Departamentul de Neurochirurgie, Japonia. A absolvit o bursă clinică (2002-2003) și o bursă de cercetare (2005-2007) la Universitatea Yale, SUA. În prezent, este profesor de neurochirurgie la Universitatea Acibadem, Școala de Medicină, Departamentul de Neurochirurgie și co-director al Unității Gamma Knife la Acibadem Healthcare Group din Istanbul, Turcia. Prof. Özduman este membru fondator al Grupului de Cercetare a Tumorilor Creierului de la Universitatea Acibadem, cu accent special pe gliom. El este și International Fellow al Asociației Americane a Chirurgilor Neurologici.

Înființat în 2017, Acibadem Altunizade este cel mai nou spital al celui mai important furnizor privat de asistență medicală din Turcia și din regiunea unde operează Acibadem Healthcare Group. Arhitectura sa autentică, tehnologia de ultimă oră și excelența clinică oferă pacientului o experiență de ultimă generație, pentru care este cunoscut brandul Acibadem. Acıbadem Altunizade oferă servicii avansate de diagnostic și tratamente în multiple specialități medicale, inclusiv oncologie, neurochirurgie, cardiologie, chirurgie robotică, terapii celulare pentru copii și adulți. Toate caracteristicile sale, de la sistemul de cinematograf hibrid triplu până la mânerele ușilor cu autodezinfectare, sunt concepute pentru a crește eficacitatea și siguranța pacienților. Cu o suprafață interioară de 98.000 m2, o capacitate de 350 de paturi, 18 săli de operație, 75 de paturi de terapie intensivă și o parcare pentru 550 de vehicule, Acibadem Altunizade este complet echipat pentru a satisface toate cerințele pacienților.



Comentariile sunt inchise.

Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel