Economic - Scris de , Monday, 29 May 2023 9:18 - 0 comentarii

Saxo Bank atinge un reper istoric, depășind 100 de miliarde USD în activele atrase de la clienți  

Saxo Bank anunță o etapă semnificativă, deoarece depășește 100 de miliarde USD în activele clienților. Această realizare remarcabilă demonstrează creșterea Saxo Bank atât în ceea ce privește numărul de clienți, cât și al depozitelor, consolidându-și poziția de furnizor financiar de top într-un mediu macro-economic dificil.

Depășirea de 100 de miliarde USD în activele clienților este încă o etapă record în cele trei decenii de la înființarea Saxo Bank. A fost nevoie de 25 de ani pentru a atinge pragul de 20 de miliarde USD și mai puțin de cinci ani după aceea pentru a mări valoarea cheie de cinci ori și a depăși pragul de 100 de miliarde USD.

Angajamentul Saxo Bank față de transparență și centrarea pe client diferențiază compania de competiție și a fost un factor cheie în creșterea activelor clienților în ultimul an, deoarece băncile centrale au majorat ratele dobânzilor pe piețele majore. Spre deosebire de multe alte bănci și brokeri, Saxo Bank transmite cu promptitudine creșterile de dobândă către clienții săi, asigurându-se că aceștia beneficiază de dobânzile crescute automat și imediat. Această abordare proactivă le permite clienților să își optimizeze strategiile de investiții, câștigând în același timp o dobândă atractivă pe numerarul neinvestit, fără blocări sau perioade minime de deținere. La rândul său, acest lucru permite bazei de clienți în creștere a Saxo Bank să răspundă oportunităților emergente de pe piețe cu agilitate și încredere.

Kim Fournais, fondator și CEO, a declarat:

Suntem onorați de încrederea clienților noștri, încredere care ne-a determinat să atingem această etapă istorică de depășire a 100 de miliarde USD în activele clienților. Acest lucru demonstrează capacitatea noastră de a ne susține numărul tot mai mare de clienți și parteneri, de a naviga pe piețele provocatoare și de a livra o experiență solidă de investiții și platforme adaptate nevoilor clienților noștri.

Când privim dincolo de cifre, putem vedea cum crește încrederea clienților care ne încredințează o parte tot mai mare din fondurile lor, fie că beneficiază de ratele noastre atractive ale dobânzilor la depozite, de soluțiile de gestionare a activelor sau de a folosi platformele noastre de tranzacționare pentru a profita de oportunitățile de pe piețele și activele globale.

Rămânem pe deplin dedicați în continuare investițiilor în îmbunătățirea experienței clienților pentru a oferi clienților noștri cunoștințele, resursele și îndrumările necesare pentru a prospera în mediul economic dificil de astăzi și pentru a lucra pentru a-și atinge obiectivele financiare.”

Saxo Bank a anunțat recent că a primit un rating BBB cu o perspectivă pozitivă de la S&P Global Ratings, conform primului raport de rating al băncii.

În plus, Saxo Bank este în prezent în curs de a fi numită o instituție financiară cu importanță sistemică (SIFI) la sfârșitul acestui an de către Autoritatea Daneză de Supraveghere Financiară (FSA). Desemnarea SIFI este acordată instituțiilor financiare care sunt considerate critice pentru funcționarea sistemului financiar.Comentariile sunt inchise.

Ultima oră - Apr 25, 2024 11:16 - 0 comentarii

Portofoliul dumneavoastră de investiții poate face față noilor provocări geopolitice?

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber