Auto - Scris de , Tuesday, 12 December 2023 11:11 - 0 comentarii

Rambursările de TVA și accize ajută transportatorii să economisească bani. Eurowag oferă mai multe scheme de prefinanțare

Transportatorii plătesc TVA atunci când cumpără carburant, taxe și chiar băuturi răcoritoare în străinătate. Ei au dreptul la o rambursare, dar administrarea rambursării este destul de solicitantă

Ca și alți antreprenori, transportatorii au dreptul la rambursarea TVA-ului pentru articolele achiziționate în străinătate. Achizițiile de motorină, taxele de drum, precum și băuturile răcoritoare și cazarea pentru șoferii pe drum pot fi astfel considerabil mai ieftine. Rambursările parțiale sunt posibile și în unele țări pentru accizele la combustibil. Unde-i captura? Administrarea restituirilor de taxe este complexă și necesită timp, capacitate și know-how pentru companii. Cu toate acestea, există servicii care pot face semnificativ mai ușor pentru companii să obțină rambursări.

Posibilitatea rambursărilor de taxe – în special TVA și accize – este un beneficiu binevenit pentru transportatorii de mărfuri pe care puțini oameni îl ratează. Cu toate acestea, șansa de a economisi bani este în detrimentul unei administrații destul de exigente. Dacă o companie operează în mai multe țări , trebuie sa se ocupe de fiecare dintre ele separat, sa le cunoasca conditiile si legislatia specifice, sa comunice in limba locala… Este destul de complicat si nici termenele pentru rambursari nu sunt foarte scurte.Pentru TVA poate dura. până la 8 luni, pentru accize până la doi ani”, spune Zdeněk Fišer, șeful departamentului de rambursare a taxelor la Eurowag, un furnizor de top de soluții integrate de transport rutier în Europa.

Obțineți rambursarea taxelor fără griji

Prin urmare, companii precum Eurowag oferă servicii pentru a-și ajuta clienții cu sarcina birocratică complexă. Dacă clienții plătesc pentru serviciu, experții fiscali ai Eurowag se vor ocupa de toată birocrația pentru ei – de la verificarea facturilor (inclusiv facturile terților) până la depunerea unei cereri și până la comunicarea cu autoritatea fiscală relevantă. În cazul în care există o problemă cu returnarea și autoritatea fiscală relevantă are cerințe suplimentare, personalul Eurowag asigură și completarea și traducerea documentelor necesare.

Aici este locul în care serviciul nostru este unic. Nu lăsăm clienții noștri în vâltoare, dimpotrivă. Datorită experienței noastre vaste în procesul de rambursare a taxelor în diferite țări, știm exact ce este nevoie și când. De exemplu, noi De asemenea, avem o imagine de ansamblu asupra țărilor care acceptă dosare suplimentare, cum diferă costurile deductibile și cunoaștem multe alte detalii pe care contabilii interni din companii pur și simplu nu au șansa să le acopere”, explică Zdeněk Fišer.

Statisticile Eurowag arată că aproximativ 10 % din rambursările de TVA și accize sunt auditate de autoritățile fiscale, care solicită documente suplimentare în acest context. În astfel de cazuri, Eurowag comunică cu autoritățile fiscale și răspunde în numele clienților săi. În cazuri extreme și în cazul în care cererea de rambursare a TVA este respinsă în mod greșit, Eurowag depune o contestație cu motive întemeiate. Toate acestea sunt incluse în prețul serviciului.

Rambursările pot fi prefinanțate

Administrarea îndelungată a restituirilor de taxe poate pune o problemă de numerar pentru companiile de transport. De aceea, sunt disponibile servicii de prefinanțare pentru a ajuta transportatorii să-și obțină rambursările de taxe mai rapid și, mai important, în mod regulat. Facturarea netă rapidă este destul de bine stabilită pe piață, permițând companiilor să prefinanțeze facturile transmise practic instantaneu.

Facturarea netă rapidă este o modalitate excelentă de a vă recupera impozitul instantaneu. La Eurowag, am decis să creăm un serviciu de prefinanțare pentru clienții noștri care oferă tarife mai bune, păstrând în același timp principiul prefinanțării. Mulți transportatori doresc să scutească ei înșiși de sarcina administrativă și câștigă certitudine și regularitate în fluxul lor de numerar.Nu au nevoie să finanțeze imediat, dar până la opt luni în cazul TVA-ului și până la doi ani în cazul accizelor este o perioadă lungă de timp pentru ei. ”, explică șeful rambursărilor de taxe de la Eurowag.

Prin urmare, Eurowag oferă clienților săi cinci scheme de prefinanțare TVA. Pe lângă facturarea netă rapidă menționată mai sus, acestea includ finanțare flexibilă la intervale de timp date (de la un trimestru la un an) sau finanțare bazată pe o anumită sumă de costuri (de exemplu, atunci când facturile ajung la 1.000 EUR, clienții pot stabili și limite diferite). pentru diferite țări). A treia variantă este prefinanțarea hibridă (clientul stabilește dacă dorește sau nu să prefinanțeze o anumită perioadă), iar ultima este plata în avans (finanțare în baza unei cereri). Eurowag oferă și modul de plată avansată în cazul unei cereri de rambursare a accizelor.

Eurowag procesează până la 60.000 de cereri de rambursare pe an

Serviciul de prefinanțare este disponibil pentru toți clienții Eurowag după verificarea riscului de credit. „Clienții au, de obicei, o imagine de ansamblu asupra câți bani cheltuiesc în străinătate și în ce țări, sau dacă sunt interesați de prefinanțare. Pe baza acestui fapt, putem recomanda clienților un serviciu de rambursare adecvat. Atunci tot ce avem de făcut este semnarea unei împuterniciri, care ne permite să reprezentăm clientul în fața autorităților fiscale”, spune Zdeněk Fišer. Eurowag oferă clienților o imagine de ansamblu ușoară a rambursărilor prin portalul său pentru clienți. În viitor, Eurowag plănuiește ca clienții să poată încărca și facturi pentru achizițiile din străinătate pentru care doresc să primească o rambursare a taxei prin intermediul portalului de client. „Clientul nu trebuie să lucreze în continuare cu facturile emise de Eurowag, deoarece acestea sunt procesate automat. Eurowag încasează facturile de la alți furnizori pentru prelucrare ulterioară direct de la clienți într-un mod prestabilit și apoi utilizează așa-numita inteligență artificială pentru a le procesa. , ceea ce accelerează semnificativ citirea datelor de factură”, spune Fisher.

Ultimul pas este apoi plata rambursării taxei. În cazul prefinanțării, aceasta se realizează prin „încărcarea” banilor în contul clientului. Rambursarea este pur și simplu dedusă din prețul altor servicii pe care clienții le folosesc cu Eurowag.

Am procesat un total de 60.000 de cereri pentru clienții noștri în 2022 atât pentru rambursări de accize, cât și de TVA. Serviciul nu este popular doar în rândul clienților, care își economisesc capacitatea administrativă și au mai mult control asupra fluxului de numerar, dar face și munca autorităților fiscale ale țărilor individuale, deoarece acestea au de-a face cu un reprezentant în loc de sute sau mii de companii”, spune Zdeněk Fišer, adăugând: „În prezent, subvenția pentru accize în Spania, care este valabilă până la sfârșitul anului 2023, este, de asemenea, atractiv pentru clienți, oferind transportatorilor care alimentează în Spania o oportunitate unică de a-și reduce costurile în acest an.”

Puteți afla mai multe despre serviciile de rambursare a taxelor pe care Eurowag le oferă clienților săi pe site-ul companiei.



Comentariile sunt inchise.

Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Auto - Mar 25, 2024 10:24 - 0 comentarii

Taxa europeană, deja în Slovacia

Mai multe în secţiunea Auto