Economic - Scris de , Thursday, 4 April 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Saxo a lansat perspectiva trimestrială pentru T2 2024. Pe măsură ce alegerile din țările cheie ale pieței domină discuțiile globale, echipa de strategie a Saxo evidențiază evenimentele și indicatorii pe care investitorii și comercianții ar trebui să îi aibă în atenție. Analiștii Saxo explorează, de asemenea, dacă acest accent pe alegeri distrage atenția de la cifrele reale care afectează piețele globale.

În nota sa macro, „Totul este despre alegeri și menținerea status quo-ului”, Steen Jakobsen, directorul de investiții al Saxo, subliniază că „optimismul electoral și o creștere a acțiunilor au mascat până acum adevărurile incomode care stau la baza economiei noastre, unde datoria continuă să crească mai repede decât PIB-ul.”

Valul actual de optimism de pe bursă, condus de febra alegerilor, ascunde un adevar mai inconfortabil. Economia noastră este într-o stare delicată, acumularea datoriilor depășind creșterea PIB-ului. Băncile centrale din întreaga lume strâng baierele pungilor, care, atunci când sunt combinate cu rate ale dobânzilor reale ridicate și muntele de datorii existente, ar putea provoca probleme pentru impulsul nostru economic.

Explorați perspectiva noastră completă, inclusiv analiza macro completă a lui Steen Jakobsen, aici: 2024: Anul irosit.

Principalele semnale date de Saxo pentru T2 2024:

Venituri fixe: păstrați-vă calmul, profitați de oportunitate!  

Pe măsură ce ritmul economic global se temperează și inflația începe să scadă, băncile centrale ar putea să-și relaxeze politicile monetare stricte, posibil să reducă ratele dobânzilor în viitorul apropiat. Acest scenariu prezintă un motiv convingător pentru investitori să ia în considerare extinderea duratei portofoliilor lor, deși se recomandă prudență pentru investițiile pe termen foarte lung din cauza preocupărilor persistente legate de inflație.

Politicile monetare ale piețelor dezvoltate vor începe probabil să penduleze, în special între Rezerva Federală a SUA și BCE, deoarece Fed va începe probabil să încetinească înăsprirea cantitativă, în timp ce BCE va accelera înăsprirea în iunie, începând să dezinvestească obligațiunile în programul PEPP. O astfel de divergență va crește probabil volatilitatea dobânzilor, în special pentru randamentele cu termene mai lungi.

Pentru investitorii în venit fix există diverse oportunități adaptabile la diferite condiții macroeconomice. Althea Spinozzi, șefa Strategiei pe instrumente cu venit fix la Saxo, spune că „în ciuda preocupărilor fiscale, obligațiunile suverane continuă să-și demonstreze valoarea ca acoperire de portofoliu”, subliniind rezistența acestor investiții pe fondul fluctuațiilor economice. Cu piața de obligațiuni prezentând evaluări atractive și randamente aproape de maximele din ultimii 15 ani, investitorii au o șansă valoroasă de a naviga prin provocările mediului economic actual.

Analiza completă: https://home.saxo/content/articles/quarterly-outlook/keep-calm-seize-the-moment-03042024

Acțiuni: IA și creșterea industriei antiobezitate sfidează gravitația  

În vârtejul dinamicii pieței, fervoarea în jurul inteligenței artificiale (IA) și a tratamentelor inovatoare pentru obezitate a modificat în mod semnificativ peisajul investițional. Evaluarea companiilor precum Nvidia și Novo Nordisk a crescut vertiginos, susținând un boom speculativ care amintește de bulele de pe piață din trecut. Această febră speculativă, alături de un context complex de indicatori economici, sugerează un moment esențial pentru investitori, încurajând o abordare nuanțată și mai neutră față de acțiunile americane în așteptarea potențialelor ajustări de evaluare.

În legătură cu valul de alegeri globale, Peter Garnry, șeful Strategiei de capitaluri proprii la Saxo, subliniază modul în care acestea influențează schimbările strategice ale preferințelor de investiții. El observă în special că „anul acesta este cel mai important an electoral din istoria modernă, alegerile din SUA din 5 noiembrie fiind cele mai importante alegeri, dar mai ales pentru Europa”. Acest sentiment dezvăluie modalitățile în care tensiunea geopolitică și incertitudinea pot avea un impact asupra strategiei de investiții, în special în ceea ce privește acțiunile europene de apărare.

Pe măsură ce narațiunea electorală se desfășoară, este evident că piața în evoluție și peisajul geopolitic creează o nouă paradigmă pentru investitori, îndreptându-i către sectoare și zone pregătite pentru reziliență și creștere.

Analiza completă: https://home.saxo/content/articles/quarterly-outlook/the-ai-and-obesity-rally-is-defying-gravity-03042024

Mărfuri: s-au terminat corecțiile de prețuri?  

Piața de mărfuri dă semne de redresare după perioada de consolidare de un an, care a urmat o creștere semnificativă din 2020 până în 2022. Această potențială redresare este susținută de anticiparea reducerilor de dobândă de la marile bănci centrale, care ar putea „înmuia” dolarul american și ar putea reduce costurile de finanțare, stimulând astfel creșterea. În timp ce gazele naturale au avut performanțe mai slabe, scăzând cu 25% în acest an, indicele global de rentabilitate totală a mărfurilor Bloomberg ar fi înregistrat o creștere dacă acest sector ar fi fost exclus, indicând un curent subteran mai larg al forței pieței. În special, sectorul metalelor, în special aur și argint, a început deja să revină, beneficiind de cererea robustă și de perspectiva unor condiții financiare mai favorabile.

Privind înainte, perspectivele pentru mărfuri – în special metale – rămân pozitive. „Ne menținem prognoza pentru aur în 2024 de 2.300 USD pe uncie”, spune Ole Hansen, șeful Strategiei pentru mărfuri la Saxo, cu aurul urcând potențial până la 2.500 USD. Cuprul, supranumit „Regele metalelor verzi”, este, de asemenea, pe drumul spre succes, determinat de cererea constantă și de amenințarea cu întreruperile aprovizionării. Costurile de finanțare mai scăzute și măsurile de sprijin economic în locuri precum China ar putea întări și mai mult piața pentru metale industriale selectate, pregătind terenul pentru o revenire mai amplă a mărfurilor.

Analiza completă: https://home.saxo/content/articles/quarterly-outlook/is-the-correction-over-03042024

Valute: cursa pentru reducerea dobânzilor intră în linie dreaptă

Pe piața valutară globală, sunt anticipate schimbări nuanțate pe măsură ce băncile centrale – în special Rezerva Federală a SUA – își ajustează politicile în T2. Potrivit Charu Chanana, șeful Strategiei FX la Saxo, „piețele se așteaptă acum ca Fed să înceapă să reducă ratele în iunie sau iulie… Acest lucru sugerează că povestea competitivă va continua să conducă piețele FX în T2”. Acest mediu oferă potențial oportunități pentru comercianții de schimb valutar, în special în valute cu activitate beta ridicată și valute de pe piețele emergente, care ar putea beneficia de un dolar american mai slab.

În plus, Chanana susține că poziționarea lungă îndelungată în GBP și semnele clare ale dezinflației din Regatul Unit în T2 ar putea amenința rezistența lirei sterline și ar putea „aduce posibilitatea ca EUR/GBP să crească”.

Analiza completă: https://home.saxo/content/articles/quarterly-outlook/the-rate-cut-race-shifts-into-high-gear-03042024

Privind în perspectivă: diversificarea strategică și managementul riscului

Pe măsură ce trimestrul al II-lea 2024 se derulează, este important să existe o abordare echilibrată și diversificată strategic a investițiilor. Cu un an plin de alegeri majore, nu este vorba doar despre „jucat după piețe, ci mai degrabă despre recunoașterea narațiunii care conduce la sentimentul investitorilor”, conchide Jakobsen. Având un accent sporit pe venit fix și mărfuri și ajustări ale expunerii la acțiuni în diferite zone geografice, Saxo strategia urmărește să facă față volatilității potențiale, valorificând în același timp oportunitățile de creștere.

Pentru a citi integral raportul „Saxo Outlook Q2 2024”, vă rugăm să accesați: https://www.home.saxo/insights/news-and-research/thought-leadership/quarterly-outlookComentariile sunt inchise.

Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate