Ultima oră - Scris de , Thursday, 21 October 2010 9:29 - 0 comentarii

Un cercetător român face un pas uriaș în tratarea cancerului!

Dr.Aurelian Radu, profesor asistent de Biologie Regenerativă la Școala de Medicină Mount Sinai din New York, a dezvoltat o metodă de screening (detectare – n.r.) a cancerului care permite sesizarea mult mai multor tipuri de tumori. Mai mult, metoda permite chirurgilor să traseze o ”linie punctată” pentru delimitarea cât mai exactă a materiei canceroase, relatează publicația New Scientist.

Cheia acestei noi tehnici este receptorul pentru hormonul foliculo-stimulator (FHS) și este, de obicei, un hormon de control care apare la femei, în timpul sarcinii. Dr.Radu a descoperit o prezență semnificativă a acestui hormon în cancerul la prostată. Cercetările au demonstrat că FHS a fost prezent în nu mai puțin de 1336 de mostre de tumori.

Echipa condusă de dr.Radu nu și-a explicat încă de ce apare acest hormon în vasele de sânge ale tumorilor, însă detectarea lui poate însemna prezența timpurie a unui cancer. Dr.Aurelian Radu crede că asocierea unui medicament detectorilor acestui hormon poate reprezenta un tratament extrem de precis, deci eficace, împotriva cancerului.

Aurelian Radu este licențiat în fizică și biofizică la Universitatea București. Are un doctorat biologie moleculară și dezvoltă această metodă de screening împreună cu un alt cercetător român, dr.Nicolae Ghinea, care lucrează la un laborator INSERM, în Franța.

sursa foto: Școala de Medicina Mount SinaiComentariile sunt inchise.

Economic - Dec 2, 2021 10:03 - 0 comentarii

Vine Revoluția!

Mai multe în secţiunea Economic


Tehnologie şi ştiinţă - Mar 14, 2018 14:27 - 0 comentarii

Parteneriatele și colaborarea deschid calea către experiențe mai bune ale clienților

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Divertisment - Jul 20, 2019 12:55 - 0 comentarii

Serviciile Film1 vor fi preluate de SPI International atât pe canalele analog, cât și în digital

Mai multe în secţiunea Divertisment