Economic - Scris de , Thursday, 23 November 2017 9:22 - 0 comentarii

Prețul petrolului WTI crește

de Ole Hansen / Saxo Bank

  • Prețul țițeiului crește, cel WTI conduce ofensiva
  • Furnizori cheie din SUA și Canada au probleme
  • Sărbătoarea de “Thanksgiving” va încetini piețele

În vreme ce întâlnirea OPEC de peste o săptămână rămâne principalul eveniment al pieței dar și o sursă de volatilitate, atenția ni se îndreaptă azi spre raportul sectorului energetic american emis de Energy Information Administration, la 15:30 GMT.

Țițeiul se tranzacționează cu prețuri mai mari, cu cel WTI conducând șarja, după vestea că rafinăriile care foloseau conducta americană Keystone vor întâmpina mari probleme până la finele lunii noiembrie. Conducta, care transportă 590.000 barili/zi, a fost parțial blocată din cauza unei scurgeri de 5.000 de barili în Dakota de Sud, săptămâna trecută.

Stocurile reduse din nordul SUA și exporturile viguroase din sud vor susține trendul de reducere a inventarelor. Nivelul ridicat de vânzări de petrol din Cushing – cel mai important centru de vânzări și distribuție de țiței WTI din Oklahoma, SUA – este, probabil, unul dintre motivele pentru care petrolul WTI a lăsat în urmă Brent.

Deși e o situație temporară, țițeiul WTI a atins un preț record pentru ultimii 2 ani, în vreme Brent se tranzacționează cu $5.4/b, în scădere față de recordul de $7b.

Mai mult, Institutul American al Petrolului a anunțat ieri o scădere cu 6.4 milioane de barili a inventarului SUA de țiței. Un studiu Bloomberg arată că această cifră ar putea fi mai mică, dar chiar și așa e prima reducere din ultimele săptămâni.

Odată ce ne vom liniști după raportul de azi, se va așterne o oarecare liniște peste piață, în special în America unde se sărbătorește Thanksgiving. Săptămâna viitoare va fi una de foc, însă, cu întâlnirea OPEC cap de afiș.Comentariile sunt inchise.

Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar


Sănătate - Sep 22, 2023 11:07 - 0 comentarii

Expert de renume în oftalmologia pediatrică: de ce controlul vederii este esențial în primul an de viață și cum au crescut cazurile de strabism ce necesită operație, la copii, din cauza expunerii la ecrane

Mai multe în secţiunea Sănătate


Economic - Jan 9, 2024 10:34 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pe T1 2024: Ce s-a întâmplat cu viitorul?

Mai multe în secţiunea Economic