Politic - Scris de , Tuesday, 19 October 2010 9:31 - 0 comentarii

Preşedintele Ungariei: România răspunde criteriilor de aderare la Schengen

Pal Schmitt s-a declarat convins că ţara noastră este pregătită să răspundă cerinţelor tehnice de securitate necesare aderării la spaţiul Schengen şi a precizat că Ungaria ne va sprijini în acest demers, scrie site-ul Realitatea.net.

“Ungaria va face totul, în timpul preşedinţiei Uniunii Europene, la începutul anului viitor, ca să sprijine România în aderarea la zona Schengen (…), în luna martie 2011. Noi putem sprijini România pe cale diplomatică, astfel încât încrederea europeană să fie completă şi să se realizeze această aderare”, a declarat preşedintele maghiar la finalul inrevederii avute cu Traian Băsescu, luni, la Palatul Cotroceni.

Schmitt a precizat că este obligaţia Ungariei de a împărtăşi României experienţa acumulată ca stat membru al spaţiului Schengen: “Acele cunoştinţe pe care Ungaria le-a acumulat pe miile de kilometri de graniţă Schengen le predăm României şi, după ce suntem noi convinşi, vom convinge la rândul nostru şi pe celelalte ţări că această responsabilitate a României va funcţiona bine”.

Şeful statului maghiar a mai precizat că Ungaria va promova, în perioada în care va deţine preşedinţia Uniunii Europene, Strategia dunăreană, care leagă zece state europene într-un proiect ce vizează energia, transportul, infrastructura şi turismul.Comentariile sunt inchise.

Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Economic - Jan 9, 2024 10:34 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pe T1 2024: Ce s-a întâmplat cu viitorul?

Mai multe în secţiunea Economic


Auto - Dec 12, 2023 11:11 - 0 comentarii

Rambursările de TVA și accize ajută transportatorii să economisească bani. Eurowag oferă mai multe scheme de prefinanțare

Mai multe în secţiunea Auto