Economic - Scris de , Thursday, 21 December 2017 15:10 - 0 comentarii

Tencent depășește Apple ca rege al capitalului de piață: Saxo Bank

“Acum un an, mulți credeau că 2017 se va dovedi a fi un an volatil date fiind ascensiunea aparent imposibilă a lui Trump și șocul Brexit. În schimb, am avut parte de un an prin care am navigat incredibil de lin, ce a dus la creșterea activelor riscante din toată lumea fără a exista nici măcar o furtună. Dar în 2018, balanța inclină în favoarea unor riscuri pronunțate de volatilitate, căci ironia perioadelor lungi de liniște și mulțumire în piețele de active este că acestea sădesc semințele unei viitoare volatilități pe măsură ce investitorii subestimează riscurile privind evenimentele extreme și își supra-stimulează pariurile pe baza continuării ciclului”.

“Acestea fiind spuse, previziunile noastre de anul acesta nu prezintă doar preocupări legate de căderea pieței. Trecem prin toate subiectele, de la băncile centrale importante care și-au pierdut suflul politic și o nouă criză politică în UE, la China care sapă la temelia statutului dolarului american de valută de rezervă și la o nouă primăvară politică ce apare în sudul Africii. E posibil să nu nimerim niciunul dintre acestea, dar nu asta e ideea. Sarcina noastră este, mai degrabă, de a stimula dezbaterea și să ne gândim în ce direcție imprevizibilă s-ar putea îndrepta lucrurile la punctele de inflexiune importante cum sunt cele pe care le va aduce, inevitabil, 2018”.

Documentul integral „Previziunile scandaloase 2018” este disponibil aici, iar pe lista completă a previziunilor controversate pentru 2018 a Saxo Bank se află:

Tencent depășește Apple ca rege al capitalului de piață

China, încă țara cu cea mai numeroasă populație a lumii și una în care standardul de viață este în rapidă creștere, își deschide piețele de capital, iar programele sale de reformă determină o creștere a sentimentului investitorilor. Acest lucru este vizibil mai ales în acțiunile chineze din tehnologie, unde acțiunile liderului de piață Tencent au crescut cu 120% în 2017. La finalul lui 2017, Tencent a trecut în top cinci la nivel mondial în termeni de capital al pieței, atingând aproape 500 miliarde de dolari americani și chiar eclipsând Facebook la un moment dat. Însă, în 2018, Tencent îi lasă pe ceilalți giganți mult în urmă, acțiunile sale crescând cu încă 100% în ciuda dimensiunii deja enorme a companiei, furând coroana capitalului de piață la nivel mondial de la Apple la mult peste 1 trilion $.

 



Comentariile sunt inchise.

Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment