Economic - Scris de , Friday, 9 August 2019 9:42 - 0 comentarii

Saxo Bank încheie achiziția BinckBank

Saxo Bank și BinckBank anunță faptul că Saxo Bank a încheiat achiziția BinckBank. Achiziția BinckBank marchează un moment important pentru Saxo Bank Group care acum deservește aproximativ 860.000 de clienți și deține aproximativ 46 de miliarde de EUR în active ale clienților. Prin extindere și prin reducerea costurilor și a complexității, Grupul își poate continua investițiile ambițioase legate de experiența digitală a clienților și își poate mări oferta de produse, oferind platforme și servicii mai relevante și mai intuitive. Clienții și partenerii vor avea beneficii semnificative prin faptul că vor fi deserviți de un Grup mult mai mare cu resurse sporite și capacități de inovație și dezvoltare.

Saxo Bank și BinckBank vor începe acum să lucreze la integrarea celor două companii pentru punerea în comun a infrastructurii tehnologice și pentru adăugarea unor produse și servicii suplimentare pentru a oferi o experiență Saxo optimă. În mod natural, integrarea va necesita o anumită perioadă de timp, iar dezvoltările și îmbunătățirile vor fi comunitate pe măsură ce aul loc.

Comentând acest moment important, Kim Fournais, CEO și fondator Saxo Bank, a spus:

“Suntem foarte mulțumiți că am încheiat achiziția BinckBank cu o puternică susținere a acționarilor și cu avizele legale. Achiziția reprezintă un câștig pentru toate părțile, toți clienții, angajații, acționarii și societățile în care operăm. Unindu-ne forțele, avem ceea ce e necesar pentru a deveni furnizorul global de top al soluțiilor de investiții și tranzacționare multi-active de ultimă generație – democratizând cu adevărat tranzacționarea și investițiile.

Industria de investiții și tranzacționare trece printr-o transformare majoră, confruntându-se cu noi reglementări, crescând nivelul așteptărilor pentru o mai bună experiență digitală a clienților, traversând o perioadă de compresie a marjelor și o cerere mare a capacităților de tranzacționare multi-active. Aceste tendințe impun o anvergură, iar achiziția de succes a BinckBank este un pas foarte mare înainte în ceea ce privește atingerea unei anumite anverguri cruciale pentru succesul nostru pe termen lung. Suntem bucuroși să-i primim în Saxo Group pe angajații talentați ai BinckBank și vom lucra împreună necontenit pentru a oferi clienților o experiență de top în piață. Astăzi scriem prima pagină dintr-un nou capitol promițător, împreună avem în față un viitor palpitant“.

Vincent Germyns, CEO BinckBank, a comentat:

“Ziua de azi reprezintă un prag important în  drumul către aniversarea de 20 de ani a BinckBank. Puternica susținere atât din partea acționarilor, cât și din partea organismelor de reglementare ne-a arătat că am luat decizia corectă prin faptul că ne-am unit forțele. BinckBank și Saxo Bank lucrează împreună îndeaproape pentru a merge mai departe încă de la anunțul ofertei publice de preluare a companiei din decembrie 2018. Punctul nostru de pornire a fost și este în continuare realizarea unor beneficii optime pentru clienți.

Acum mergem cu toată forța înainte în livrarea celei mai bune experiențe digitale pentru clienți pentru a-i ajuta în continuare în îndeplinirea ambițiilor lor financiare. Mulțumită Saxo Bank, putem să ne lărgim gama de produse și să oferim platforme mai intuitive pe viitor. În acest fel clienții noștri vor beneficia de poziția de lider a Saxo Bank în tehnologia și serviciile de tranzacționare și investiții. În final, aș vrea să mulțumesc acționarilor, clienților, angajaților noștri și, desigur, Saxo Bank pentru încrederea lor”.

După încheierea tranzacției, care a avut loc miercuri, Saxo Bank deține acțiuni ce reprezintă aproximativ 95,14% din agregatul acțiunilor emise și puse în circulație ale BinckBank ținând cont de efectul de diluție maxim posibil. Acțiunile BinckBank care nu au fost încă licitate pe 31 iulie 2019 pot fi licitate în perioada de acceptare post-închidere care a început joi, 1 august 2019, și se va încheia la ora 17:40 (CET) miercuri, 14 august 2019. Saxo Bank și BinckBank intenționează să obțină delistarea acțiunilor BinckBank la Euronext Amsterdam cât de curând posibil. Saxo Bank intenționează să inițieze procedura statutară de cumpărare a acțiunilor cât mai repede. A se vedea comunicatul de presă comun din data de 31 iulie 2019 publicat de BinckBank și Saxo Bank.

În urma încheierii tranzacției, schimbările în compoziția consiliului de supraveghere al BinckBank, așa cum au fost aprobate în ședința generală a BinckBank din 23 aprilie 2019, au intrat în vigoare. Consiliul de supraveghere al BinckBank este acum compus din: dl. J.W.T. van der Steen (Președinte), dl. J.G. Princen, dl. S. Kyhl, dl. S. Blaafalk și dl. F. Reisbøl.

 



Comentariile sunt inchise.

Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport