Ultima oră - Scris de , Monday, 11 October 2010 19:52 - 0 comentarii

Israelul face o nouă ofertă de oprire a colonizării Fâşiei de Vest

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că este dispus să ordone o încetare parţială a construcţiilor din Fâşia de Vest – teritoriu palestinian ocupat în conflcitul israeliano-arab din 1967 – dacă autorităţile palestiniene recunosc “statul evreu”. Oferta a fost imediat refuzată de un purtător de cuvânt palestinian, relatează BBC.

Israelul a fost pus sub presiune diplomatică din partea comunităţii internaţionale care îşi doreşte oprirea construcţiilor în teritoriul palestinian ocupat. Chestiunea pune din nou sub semnul întrebării negocierile de pace, în special după ce a expirat “bolcada” impusă coloniştilor, în septembrie, anul acesta.

Un înalt negociator palestinian, citat de BBC, a declarat că “(noi, palestinienii – n.r.) am recunoscut demult statul evreu, însă problema principală care afectează negocierile de pace rămân aceste colonizări ale tertiroiului ocupat ilegal”.

Netanyahu a spus că este gata oricând să-şi adune Cabinetul şi să încerce impunerea unui nou moratoriu în Fâşia de Vest dacă palestinienii “recunosc fără echivoc Statul Israel, al israelienilor”.



Comentariile sunt inchise.

Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Timp liber - Jun 17, 2022 10:37 - 0 comentarii

5 mașini de familie sub 20.000 de euro – ignorate pe nedrept!

Mai multe în secţiunea Timp liber