Ultima oră - Scris de , Monday, 11 October 2010 15:54 - 0 comentarii

Şeful companiei care a produs catastrofa ecologică din Ungaria a fost arestat!

Anunţul a fost făcut chiar de prim ministrul ungar, Viktor Orban, citat de BBC. Premierul a adăugat că guvernul de la Budapesta va naţionaliza, deocamdată, compania, iar responsabilii de producerea catastrofei trebuie să suporte consecinţele financiare.

700.000 metri cubi de substanţe toxice – reziduuri rezultate din obţinerea oxidului de aluminiu – au curs dintr-un rezervor de la Ajka. Cercetările arată că o nouă deversare este foarte probabilă: există crăpături şi în al doilea rezervor. Pentru moment, autorităţile ungare au dispus ridicarea unor ziduri de protecţie la care lucrează mii de muncitori cu sute de utilaje.

Echipa de experţi europeni sosită la cererea Budapestei încearcă să evalueze consecinţele tonelor de nămol toxic care s-au întins pe o suprafaţă de 40 de kilometri pătraţi. Compania responsabilă va suporta o amendă estimată la 80 de milioane de euro.

Substanţele toxice au ajuns joia trecută în Dunăre, însă experţii în probleme de mediu de la Budapesta au declarat că nu este niciun pericol, iar PH-ul apei este “normal”.



Comentariile sunt inchise.

Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar