Sănătate - Scris de , Tuesday, 12 October 2010 20:12 - 0 comentarii

Iubește-te… și o să-ți fie bine!

La propriu. Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea din Canterbury of Christchurch, Noua Zeelandă. Experimentele au fost făcute pe 184 de subiecți, iar rezultatele arată că o gândire bună despre sine ajută la protejarea inimii și a sistemului imunitar, scrie NewScientist.

În unul dintre experimente, subiecților li s-au dat aprecieri false – unora pozitive, altora negative – legate de propria persoană. Într-un alt experiment, subiecții au fost îndemnați să se autocaracterizeze și să-și acorde note respectului de sine vreme de două săptămâni. În tot acest timp, echipa de cercetare monitoriza tonul cardiac vagal – un mod de a măsura cât de mult afectează inima activitatea sistemului nervos parasimpatic, SNP.

S-a dovedit că SNP “liniștește” inima, spre deosebire de sistemul nervos simpatic, a cărui activitate induce o stare “de luptă”, spun cercetătorii. Conducătorii studiului afirmă că unul dintre cele mai bune moduri de a obține o percepție mai bună despre sine este să te înconjori de prieteni apropiați, de membri ai familiei care pot să-ți dea un feedback (un răspuns calitativ) confortabil, impulsionant. În orice caz, este mai bine așa decât să “gândim pozitiv”, declară Andy Martens, psiholog la universitatea amintită.



Comentariile sunt inchise.

Divertisment - Feb 22, 2023 11:08 - 0 comentarii

FilmBox+ lansează „canalele inteligente”!  

Mai multe în secţiunea Divertisment


Ultima oră - Jan 19, 2024 9:28 - 0 comentarii

Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia

Mai multe în secţiunea Ultima oră


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar