Economic - Scris de , Thursday, 21 October 2010 14:10 - 0 comentarii

Elveţienii care vor un BMW nou au o problemă…

Vrei un BMW? Atunci, trebuie să plăteşti scump pentru el. Potrivit Mediafax, producătorul german a interzis vânzarea automobilelor sale cetăţenilor elveţieni care vor să le cumpere în afara ţării. Motivul: numai aşa pot fi menţinute preţurile ridicate ale BMW-urilor în Elveţia.

După ce postul public de televiziune SF1 a dezvăluit strategia producătorului german de maşini, autorităţile de la Berna au spus că vor analiza cazul. Patrik Ducrey, director al Comisiei elveţiene pentru concurenţă (Comco), spune că practica BMW este ilegală. Prin urmare, este posibil să se aleagă cu o amendă de până la 10% din cifra de afaceri din ultimele trei trimestre.

Purtătorul de cuvând al BMW în Germania a confirmat faptul că dealerii europeni nu vând maşini BMW clienţilor care au reşedinţa în Elveţia, potrivit Mediafax.

“Există o reţea de dealeri în Elveţia pe care vrem să o protejăm”, a explicat el, pentru că există riscul ca aceşti clienţi care cumpără maşini BMW în alte ţări să se adreseze reprezentanţelor din Elveţia pentru întreţinerea acestora.

Diferenţa de preţ a BMW-urilor dintre Elveţia şi Uniunea Europeană este dată de cursul de schimb valutar şi de termenii diferiţi de vânzare.



Comentariile sunt inchise.

Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Auto - Mar 25, 2024 10:24 - 0 comentarii

Taxa europeană, deja în Slovacia

Mai multe în secţiunea Auto