Economic - Scris de , Tuesday, 3 October 2017 13:41 - 0 comentarii

Sampo plc, noul acționar la Saxo Bank, iar Geely crește oferta pentru a deveni cel mai mare acționar

Acționarii Saxo Bank Group (“Saxo”), o companie de top de tranzacționare multi-active din domeniul financiar-tehnologie, au primit o ofertă de la Sampo Group, un grup nordic de top în domeniul serviciilor financiare, pentru a prelua o participare de 19,9% din bancă. În luna mai 2017, s-a anunțat că Geely Financials Denmark A/S, o filială a Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd (“Geely Group”), făcuse o ofertă pentru a cumpăra 30 % din acțiunile Saxo. Geely Group a făcut o ofertă pentru cumpărarea mai multor acțiuni și astfel va deveni acționarul majoritar cu un total de 51,5%. TPG Capital și SinarMas au acceptat oferta din partea Geely și a Sampo Group și vor vinde 100% din acțiunile lor de 29,26% și, respectiv, 9,9%. Participația co-fondatorului și CEO-ului Kim Fournais de 25,71% rămâne neschimbată. 

Tranzacțiile așteaptă avizele legale, iar finalizarea lor este preconizată pe parcursul următoarelor șase luni.

Kim Fournais, co-fondatorul și CEO-ul Saxo Bank, a spus:

“Avându-i atât pe Geely Group, cât și pe Sampo Group ca acționari cheie la Saxo Bank, avem un grup puternic de proprietari care doresc și pot să stimuleze creșterea pe termen lung. Geely este bine-cunoscut pentru marea sa putere de execuție, abilitatea de a stimula creșterea și spiritul antreprenorial. Cu Geely, ne asigurăm o poziție puternică în piețele cu creștere esențială din Asia, având China în centru. Sampo Group are o istorie lungă și impresionantă în serviciile financiare, aducând o bogată experiență și o înțelegere profundă a sectorului financiar. Acest moment marchează un capitol nou și important pentru Saxo Bank, oferindu-ne un fundament solid, iar eu abia aștept să duc Saxo Bank către noi culmi, alături de acționarii și angajații noștri, asigurând clienților noștri o cea mai bună experiență din acest domeniu. Aș vrea să mulțumesc actualilor investitori pentru parteneriatul lor, pentru încrederea în Saxo Bank și pentru contribuția lor de-a lungul anilor”.

Daniel Donghui Li, CFO și vice-președinte executiv al Geely Group, a declarat:

“Am descoperit în Saxo Bank un partener extrem de puternic pentru mulți dintre partenerii de investiții ai Geely din toată regiunea extinsă a Chinei. Noi, la Geely Group, credem că tehnologiile și valoarea produselor Saxo Bank pot fi extinse în mod eficient în regiunea asiatică, și tocmai din acest motiv am făcut o ofertă pentru cumpărarea mai multor acțiuni la Saxo Bank. În ultimii zece ani, Saxo Bank a demonstrat o reputație fără reproș în domeniul tehnologiei financiare și de reglementare la nivel global, lucruri pe care noi sperăm să le consolidăm în regiunea asiatică în anii ce vin”.

Kari Stadigh, CEO și președinte al Sampo Group, a declarat:

“Saxo Bank este o companie din zona fintech nordică deosebit de interesantă, iar Sampo se bucură să participe la dezvoltarea acoperirii sale globale pe mai departe. Saxo are o platformă de tranzacționare unică, în opinia noastră cea mai bună de pe piață și care oferă un mare potențial la nivel global pentru vinderea white label către instituțiile financiare, investitori și afaceri de familie”.

Saxo Bank a prezentat în august rezultatele pentru prima jumătate a anului arătând o creștere de 45% a profiturilor în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Depozitele colaterale ale clienților sunt la aproape 100 miliarde DKK (aprox. 13,5 miliarde euro).Comentariile sunt inchise.

Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel


Social - Oct 21, 2010 13:21 - 0 comentarii

Companiile caută angajaţi cu studii superioare şi vorbitori de limbi străine

Mai multe în secţiunea Social


Utilitar - Aug 1, 2022 9:15 - 0 comentarii

Eurowag lansează soluția mobilă EW Pay

Mai multe în secţiunea Utilitar