Economic - Scris de , Thursday, 14 February 2019 9:38 - 0 comentarii

De ce contează oferirea celor mai bune soluții de investiții în beneficiul tuturor

de Kim Fournais, fondator și CEO Saxo Bank

Rezumat: Cum folosește Saxo tehnologia pentru a ne asigura că toți clienții noștri au acces la și informații despre cel mai mare pachet posibil de instrumente de pe piețele financiare globale.

Mișcările tectonice din comunitatea globală de business schimbă fundația întreprinderii private și a relației sale generale cu societatea. Valoarea unei acțiuni continuă să fie importantă, dar afacerile trebuie să se concentreze și pe motivele pentru care sunt importante acțiunile și asupra beneficiilor pe care le aduc clienților lor și societății în general. În 2019, mă aștept ca atenția să se îndrepte și mai mult către judecarea valorii banilor și a realizărilor pe baza modurilor în care acestea sunt câștigate. Fără îndoială, acesta este un obiectiv sănătos, mai ales în industria financiară care s-a afundat într-o serie de cazuri ce subliniază comportamentul imoral și lipsa de respect pentru societate în general.

Începutul unui nou an este un bun moment pentru a face un pas în spate și pentru a reflecta asupra motivelor pentru care Saxo Bank este diferită de alte bănci și pentru care ceea ce facem noi contează.

Suntem aici să democratizăm tranzacționarea și investițiile și să-i sprijinim pe toți cei care doresc să fie la cârma propriului destin financiar. Ne concentrăm pe piețele globale de capital și susținem trei segmente principale de clienți: traderi, investitori și parteneri en-gros. Prin folosirea tehnologiei de ultimă generație, facilităm un acces de neegalat la piețe financiare globale, susținut de cele mai bune prețuri și cea mai bună gamă de produse, platforme și servicii.

Acesta este scopul Saxo Bank. Iar acest lucru contează pentru că deciziile asupra modului în care ne gestionăm investițiile sunt unele dintre cele mai definitorii atunci când vine vorba despre impactul pe care îl au asupra realizării visurilor noastre și ale celor familiilor noastre. Ca să fiu sincer, acesta este un domeniu în care majoritatea băncilor nu au reușit să ofere cele mai bune instrumente pentru a ajuta clienții să ia aceste decizii importante.

Am început cu segmentul traderilor și, prin lansarea primei noastre platforme de tranzacționare online, în 1998, am revoluționat accesul clienților retail la piața de schimb valutar. Atunci când am intrat pe piața de schimb valutar retail, aceasta era caracterizată de obstacole importante în ceea ce privește accesul și de o modalitate opacă de a stabili prețurile. Prin intermediul tehnologiei inovatoare, am micșorat costurile și am oferit traderilor acces și instrumente transparente pentru a naviga piețele de schimb valutar.

”Mulți oameni lucrează inutil patru ani în numele băncilor lor…”

De atunci am construit o ofertă completă, multi-active care se întinde pe toate clasele de active și este personalizată în funcție de nevoile traderilor și profesioniștilor activi. În peste 26 de ani, afacerea noastră a evoluat pe baza acelorași principii directoare de a crea relații pe termen lung, reciproc avantajoase cu clienții și de a continua democratizarea investițiilor și a tranzacționării prin nivelarea terenului de joc și crearea unor oportunități egale în piețele globale de capital.

Astăzi suntem partenerul de încredere pentru traderi și am devenit tot mai relevanți pentru segmentul investitorilor. Investitorii sunt mai puțin activi decât traderii și se concentrează pe capitaluri proprii, obligațiuni, fonduri mutuale și ETFuri.

Investitorii au fost, în cel mai bun caz, prinși de prea multă vreme în universurile tradiționale de investiții ale băncilor lor, limitați la piața locală și la fondurile de investiții proprii băncii, împovărați de sarcini considerabile. În mod evident, combinația dintre taxele mari și accesul la un univers de investiții limitat erodează semnificativ rentabilitatea. Dacă ne uităm la costurile din piața noastră locală din Danemarca, de exemplu, cei care fac economii își plasează în cea mai mare măsură activele și pensiile în fondurile mutuale proprii ale băncilor lor. Desigur, multe fonduri mutuale fac o treabă foarte bună, dar deseori au, de asemenea, costuri foarte mari. Și sunt disponibile multe alternative de investiții de bună calitate și cu costuri mici precum fondurile de indici.

Consiliul consumatorului danez a calculat că, prin trecerea economiilor și pensiilor la alternative de investiții cu costuri scăzute, se economisesc echivalentul a patru ani de pensie pe parcursul unei vieți. Cu alte cuvinte, mulți oameni muncesc inutil patru ani în numele băncii lor. Desigur, majoritatea oamenilor doresc să muncească și nu vor să se pensioneze devreme, dar atunci când sunt acumulate, economiile se pot ridica la contravaloarea unor lucruri precum case de vacanță sau vacanțe cu familia în jurul lumii. De ce este efectul costurilor de investiție atât de mare? Pur și simplu pentru că taxele plătite timp de o viață au un efect cumulat care este mult mai mare decât am crede.

Discursul nostru despre democratizarea investițiilor și a tranzacționării prin folosirea tehnologiei de ultimă generație poate părea abstract. Dar pentru mine, exemplul celor patru ani de pensie explică cu adevărat de este important și de ce sunt foarte mândru de ceea ce facem la Saxo Bank.

Pe lângă taxe, universul personal de investiții poate juca un rol cheie în determinarea rentabilității generale personale. Investitori și persoane care economisesc deseori sfârșesc prin a investi în portofolii care se concentrează pe câteva acțiuni locale. Uitându-ne din nou la piața locală din Danemarca, cercetările arată că investitorii danezi dețin o medie de 1,9 ani în portofolii – iar aceste pachete sunt majoritar daneze. Această lipsă de diversificare crește riscul de concentrare și afectează negativ veniturile.

Bem vin din Franța, purtăm pantofi făcuți în Vietnam și călătorim în alte țări în vacanță – așadar de ce investițiile noastre sunt în așa mare măsură locale? Explicația frecventă este că preferăm să investim în companii pe care le cunoaștem și despre care citim în ziarele locale. Dar, în opinia mea, mai există un alt motiv mai important: băncile pur și simplu nu au oferit clienților lor accesul facil și ieftin la investițiile internaționale și nu au sprijinit acest acces cu cercetări, educație și conținut relevant. La Saxo, noi nu doar că oferim acces la întreaga gamă de oportunități de investiții necesară pentru construirea unui portofoliu diversificat, ci și oferim o platformă intuitivă, ușor de folosit, cât și instrumente și servicii care să ajute pe toată lumea să profite de aceste oportunități.

Aceasta, însă, nu este încă norma în industria noastră. Mulți oameni au fost, prin urmare, descurajați să-și investească economiile cu totul din cauza acestei lipse de oportunități și de instrumente de sprijin. Cei care investesc prea puțin sfârșesc, astfel, cu venituri zero sau negative, în timp ce persoanele care investesc au rezultate mai bune, în medie, creând o disparitate inutilă.

De aceea, noi la Saxo suntem foarte interesați să aducem mai mulți oameni pe calea investițiilor. Adevărata diversificare globală a investițiilor, costurile mai mici și serviciile bune au fost anterior disponibile doar instituțiilor financiare și investitorilor bogați. Tehnologia noastră a dovedit că poate doborî aceste bariere și poate face disponibile oportunitățile mai bune de investiții pentru toți cei care doresc să preia controlul destinului lor financiar. Acesta este esența Saxo Bank. Și asta este ceea ce ne motivează.

Deseori sunt întrebat de ce alte bănci nu oferă clienților lor produse și servicii mai bune. O explicație evidentă este aceea că multe bănci sunt atât de împotmolite în infrastructura tradițională încât nu au bazele tehnologice pentru a-și actualiza ofertele și pentru a furniza o foarte necesară transparență și diversificare a investițiilor globale.

Aceasta este, însă, doar o parte a răspunsului. Cauza de bază a problemei este că prea multe bănci se concentrează pe câștiguri pe termen scurt și au devenit neglijente când vine vorba de clienți. Se tem de „canibalizarea” fluxurilor de venit existente dacă introduc noile soluții digitale și sfârșesc prin a favoriza câștigurile pe termen scurt față de oportunitatea de a crea situații pe termen lung, reciproc avantajoase, cu clienții.

Această perspectivă este exact opusul gândirii noastre de aici, de la Saxo. Credința noastră fundamentală este că suntem în câștig atunci când clienții noștri sunt în câștig. Calitățile și obiectivele noastre se concentrează pe înlăturarea barierelor din piețele globale de capital și pe crearea unei relații pe termen lung, reciproc avantajoase, cu clienții.Comentariile sunt inchise.

Sănătate - Mar 1, 2024 9:30 - 0 comentarii

5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Mai multe în secţiunea Sănătate


Tehnologie şi ştiinţă - May 31, 2022 10:56 - 0 comentarii

Vânzătorii de mașini second hand promit frecvent echipamente și dotări pe care mașinile nu le au. Iată cele mai întâlnite exemple

Mai multe în secţiunea Tehnologie şi ştiinţă


Travel - Oct 19, 2010 15:50 - 0 comentarii

Low, low, low-cost…

Mai multe în secţiunea Travel