Internaţional - Scris de , Thursday, 3 October 2019 8:37 - 0 comentarii

Istituto Europeo di Design: România este o sursă incredibilă de tineri designeri talentați, inovație și creativitate!

 

Unul dintre cele mai renumite institute de design din lume, Istituto Europeo di Design (IED), cu sediul la Milano și campusuri în Italia, Spania și Brazilia, „vânează” în permanență talente de pe tot globul, într-o misiune specială care combină istoria legendară a talentului italian cu cele mai inovatoare și diversificate metodologii academice.

„Pentru noi, România este una dintre cele mai mari surse de talent, inovație și creativitate în proiectare – spune Stefano Erkki Godio, director internațional de marketing la IED. Am început cu programe speciale de burse în urmă cu doar un an, întrucât în ultima vreme am observat creșterea exponențială a interesului din partea potențialilor studenți români pentru oferta academică a IED. Modelul nostru de predare nu este doar inovator, ci este un amestec unic de tradiții și universuri culturale, talent, imaginație, abilități și business. Avem încredere în România pentru că este atât de specială, atât de… neîmblânzită și originală când vine vorba de spiritualitate și creativitate, iar talentul său este recunoscut pe plan mondial și premiat în design, publicitate, cinematografie, actorie, teatru și coregrafie. Ceva unic și semnificativ din punct de vedere cultural crește în țara dumneavoastră și suntem bucuroși să fim parte din acest fenomen”.

 

De peste 50 de ani, Istituto Europeo di Design inovează în domeniile educației și cercetării în disciplinele de design, modă, arte vizuale și comunicare. Astăzi, IED este o rețea internațională în continuă expansiune, cu o ofertă educațională care include cursuri de licență, cursuri postuniversitare (Master First Level și Master Master IED) și cursuri de formare continuă. În 1966, IED a fost înființat la Milano, apoi a fost inaugurat un campus la Roma (1973), Turin (1989) și Madrid (1994), urmate de Barcelona (2002), São Paulo (2005), Veneția (2007), Florența (2008) și Cagliari (2009). În 2012, Academia Aldo Galli din Como s-a alăturat grupului IED, iar din 2013 au început cursurile la Rio de Janeiro, a doua școală IED din Brazilia.

În 2018, IED a început o colaborare cu un târg de design românesc, oferind și organizând un atelier în zilele târgului și acordând o bursă. În 2019, IED a dezvoltat un alt proiect, mai amplu cu Feeric Fashion Week, iar Institutul a ales câștigătorul unei burse pentru vara lui 2020, împreună cu oportunitatea de a expune la V Fair în octombrie / noiembrie 2019, unde IED va oferi din nou o participare la un workshop. De asemenea, începând cu 2017, IED a organizat inițiative specifice de sprijin, cum ar fi susținere prin anumite tipuri de burse (burse speciale pentru studenți români)

 „Ne propunem să continuăm relația noastră specială cu comunitatea românească de designeri. IED lucrează la mai multe parteneriate cu târguri de design relevante în România, pentru a oferi designerilor români – realizați local sau abia la începutul carierei – un mediu creativ și formativ în care ideile lor se pot dezvolta și pot fi recunoscute la nivel internațional”, a continuat Stefano Erkki Godio, director internațional de marketing la IED.

 

 

Despre Istituto Europeo di Design (IED)

IED – Istituto Europeo di Design – a fost fondat în 1966 de Francesco Morelli. Astăzi, IED este o organizație italiană cu perspective internaționale, care operează în domeniile educației și cercetării în disciplinele de design, modă, arte vizuale și comunicare. Funcționând ca școală internațională de învățământ superior pentru profesiile creative, IED emite cursuri de licență (Diplome academice de nivel I, diplome superioare în design, diplome de licență, diplome BAH și diplome IED), cursuri postuniversitare (cursuri de nivel I de master și master IED) și cursuri de formare continuă. Personalul său este format din peste 400 de profesioniști care colaborează zilnic într-un mediu academic cu 1900 de lectori în cele 11 campusuri IED din întreaga lume, la Milano, Torino, Roma, Florența, Veneția, Cagliari, Como, Madrid, Barcelona, Sao Paolo, Rio de Janeiro. Mai multe, pe ied.eduComentariile sunt inchise.

Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Economic - Apr 4, 2024 11:28 - 0 comentarii

Perspectiva Saxo pentru T2 „2024: Anul irosit”

Mai multe în secţiunea Economic


Internaţional - Mar 31, 2022 10:08 - 0 comentarii

Analiză equities: acțiunile câștigă teren în fața inflației și a mărfurilor

Mai multe în secţiunea Internaţional