Economic - Scris de , Tuesday, 25 May 2021 14:38 - 0 comentarii

Un viitor posibil: flote de vehicule electrice

Multe companii se gândesc serios să adauge vehicule electrice la flotele lor auto. Un accent pe reducerea emisiilor din transport și pe sustenabilitate este cea mai recentă tendință de care beneficiază companiile în diverse moduri. În același timp, însă, firmele se tem adesea că nu vor reuși să integreze cu succes vehiculele electrice în flotele lor.

De asemenea, ar trebui să menționăm că legislația UE a stabilit cerințe stricte pentru reducerea emisiilor în transportul rutier. De exemplu, Regulamentul (UE) 2019/631 al Parlamentului European și al Consiliului impune ca flotele de autoturisme să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 37,5% și flotele de autoutilitare cu 31% până în 2030. Și în cadrul Pactului Verde European, UE a stabilit obiectivul de a deveni primul continent din lume neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Acest plan prevede o reducere cu 90% a emisiilor din transport, reducere care va fi atinsă în mare parte prin adoptarea carburanților alternativi și a vehiculelor electrice (EV).

Acum cinci ani, doar unul dintre partenerii noștri avea trei mașini electrice și niciun camion sau camionetă. În 2021, numărul de mașini electrice a crescut la 350 și numărul de camioane electrice la 10.

Companiile care nu respectă limitele de emisii vor fi sancționate cu sancțiuni severe. Adăugarea vehiculelor electrice la flotele auto este una dintre modalitățile cheie pentru atingerea obiectivelor. În ultimul timp, acest lucru a fost asociat cu un accent sporit pe responsabilitatea socială și protecția mediului pe care publicul le percepe în mod clar pozitive.

Vizibilitate completă a flotei

Cum să includem în mod eficient vehiculele electrice în flotă? Soluții multiple au apărut deja pe piață. Una dintre cele mai recente și mai avansate este eFleet Management by Eurowag.

eFleet Management oferă o soluție inovatoare care combină un dispozitiv mic conectat instalat în vehiculul electric și un software backend. Dispozitivul citește date de la vehicul și le transmite către sistem, oferind informații cuprinzătoare despre performanța flotei EV și oferind operatorului un control eficient, cu capacități de optimizare.

Utilizatorii pot vedea toate informațiile pe un singur ecran (așa-numitul Fleet Dashboard). Acestea includ poziția actuală și viteza de condus, kilometrajul rămas, starea bateriei, timpul de parcare etc. Sistemul afișează, de asemenea, cele mai apropiate stații de încărcare și face posibilă configurarea preferințelor de încărcare individuale, inclusiv o analiză a costurilor de încărcare. O aplicație mobilă asigură monitorizarea parcului în timp real și ajută șoferii să-și gestioneze și să-și optimizeze călătoriile.

Telematica avansată facilitează includerea vehiculelor electrice în flotele existente și oferă o soluție eficientă atât pentru vehiculele alimentate cu combustibil fosil, cât și pentru vehiculele pur electrice, precum și pentru cele hibrid. O privire de ansamblu cuprinzătoare asupra tuturor tipurilor de autoturisme aduc diverse beneficii operatorilor de flote, inclusiv un grad mare de flexibilitate și confort.

Parte a viziunii tehnologice

Eurowag are o echipă dedicată de experți și consultanți specializați în e-mobilitate. Aceștia pot efectua o analiză de utilizare a flotei pentru client și pot oferi sfaturi cu privire la tipurile de vehicule electrice adecvate. Analiza ia în considerare o gamă largă de factori, inclusiv kilometrajul mediu, kilometrajul zilnic, disponibilitatea stațiilor de încărcare etc. Practic, orice afacere își poate începe tranziția către mobilitatea electronică în acest fel.

Aceasta face parte din strategia Eurowag de a încuraja mobilitatea verde și de a sprijini adoptarea de tehnologii inovatoare. Viziunea Eurowag este de a democratiza transportul rutier prin revoluția tehnologică, a crea soluții financiare și tehnologice durabile care vor aduce beneficii industriei, societății și mediului nostru.Comentariile sunt inchise.

Politic - Nov 21, 2017 11:18 - 0 comentarii

Cele trei opțiuni ale Angelei Merkel

Mai multe în secţiunea Politic


Sport - Oct 21, 2010 8:59 - 0 comentarii

Rezultatele UEFA Champions League

Mai multe în secţiunea Sport


Auto - Jul 4, 2024 11:12 - 0 comentarii

Surpriză în clasamentul celor mai vândute mașini electrice online în România!

Mai multe în secţiunea Auto